Slaven Bilić
 Reuters / Andreas Schaad
NITKO OVO NIJE OČEKIVAO

BILIĆ NAJAVIO UTAKMICU KOJU IŠČEKUJE CIJELA HRVATSKA Rusi su u transu i dobro su nas snimili. Vatrenima bi bilo lakše protiv Španjolske, a evo i zašto

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. srpanj 2018. 00:56

Slaven Bilić je za London Evening Standard najavio veliki četvrtfinalni okršaj između Hrvatske i Rusije.

"Rusija me sada podsjeća na Njemačku 2006. godine. Čak je i njemački parlament tada imao sastanak na kojem se govoprilo o reprezentaciji. Kada je turnir započeo velika se euforija proširila zemljom, a isto se sada događa ovdje. Nitko ovo nije očekivao od Rusije. Znam ih dobro kako sam trenirao Lokomotiv i nikad nisam prije vidio da igrači pokazuju ovakvu želju za igranjem za reprezentaciju. Tada im je to bilo ok, ali nisu bili ludi za time. Sada im je razina strasti porasla od nula na sto posto i cijela je zemlja iza njih", započeo je bivši izbornik Vatrenih i stručni sukomentator ITV-a.

"Rusija čeka svoje prilike i tada igra na kontranapade. Da se ova utakmica igra bilo gdje drudje, rekao bih da je Hrvatska favorit. Ovako bih rekao da su šanse 50-50. Španjolska ima više kvalitete nego Rusija, ali mislim da bi Hrvatskoj bilo lakše igrati protiv Španjolske, nego protiv domaćina. Rusi igraju kao da su u transu, ali to je kolektivni trans, ne pojedinačni", dodao je Bilić.

"Hrvatska reprezentacija je momčad koja voli status autsajdera. Zato su bolji protiv Argentine, Engleske ili Njemačke, nego protiv Islanda ili Danske. Ne očekujem da će Rusija biti tako defentivna kao protiv Španjolske, ali branit će se i igrat na rezultat. Imaju šansu i prilike poput Žirkova, Golovina, Čeriševa i Fernandesa koji nam mogu nauditi. Rusi su snimli kako Hrvatska može igrati kada im se da prostora kao protiv Argentine i kako mogu patiti kada igraju protiv momčadi koja ih zatvori kao Danska", objasnio je Bilić.

Na kraju je zaključio.

"Kada smo mi završili treći na SP-u 1998. godine nismo igrali spektakularno. Naša utakmica protiv Rumunjske u osmini finala nije bila dobra. Ulozi su ipak preveliki i ponekad se stisnete, malo prepadnete. Ovi hrvatski igrači napravili su što je zemlja od njih tražila i prvi put je generacija pobijedila u utakmici koju je morala dobiti".

Linker
06. svibanj 2024 01:35