NAJCRNJI SCENARIJ

Bilić sve stavio na kocku: Ako ispadne iz Premiershipa dobit će otkaz i ostati bez plaće!

Suvlasnik West Hama David Sullivan otkrio je zanimljiv detalj vezan uz Slavena Bilića i njegov ugovor sa Čekićarima koji je potpisao ranije ovog mjeseca.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 30. lipanj 2015. 14:48

Bivši hrvatski nogometni izbornik imenovan je nasljednikom Sama Allardycea i potpisao trogodišnji ugovor, a Sullivan kaže da je riječ o ugovoru koji u sebi ima posebne stavke.

"Slaven zna što se od njega očekuje. Neće dobiti bonuse ukoliko ne završimo među osam najboljih i to je prihvatio. Također smo inzistirali da pristane na otkaz bez isplate plaće ukoliko ispadnemo", rekao je Sullivan za The Sun.

Bivši hrvatski izbornik zarađivat će tri milijuna funti godišnje bruto, odnosno oko 31 milijun kuna. Time će u tri godine zaraditI, bez bonusa, 93 milijuna kuna

"Ako u potpunosti ne uspije, to je posve njegova odgovornost. Ali Bilić ovo vidi kao svoju veliku priliku i ima nevjerojatno pozitivan stav“, dodaje Sullivan.

Otkrio je West Hamov suvlasnik i da Bilić nije bio prvi izbor za menadžera, već Rafa Benitez.

"Razgovarali smo s nekoliko trenera prije nego sa Slavenom i već smo imali sve dogovoreno s Rafom. Tada je on dobio poziv od Real Madrida i nazvao je da se ispriča što tamo odlazi, ali da je to njegov san. Ali Slaven se ne bi trebao osjećati krivo što nije bio prvi izbor. Ustvari, on je nama rekao kako će dokazati da je trebao biti prvi izbor".

Linker
17. rujan 2024 06:59