Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
'MOGLO JE BITI I PUNO GORE'

'BILO BI LIJEPO PREZIMITI U EUROPI' Dinamovci puni optimizma nakon ždrijeba, jednom je žao što nema okršaja protiv Zvezde: 'Ne gledam to kroz mržnju

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 30. kolovoz 2019. 10:25

Dinamovi igrači zajedno su gledali ždrijeb, hvatali se za glavu kad su vidjeli neke druge skupine u koje su Modri mogli upasti. Na kraju su ulazak u grupu sa Cityjem i Šahtarom dočekalo onako, toplo-hladno, bez neke velike emocije. Pa onda još Atalanta. Može li se u toj grupi tražiti išta više od sudjelovanja i nadanja kojem bodu?

- Jasno je sve, City je najveći favorit, ali se sa Šahtarom i Atalantom možemo potući - poručio je kapetan Arijan Ademi te potom dodao:

- Dat ćemo sve od sebe da budemo pravi, borili smo se s momčadima koje su sad u najvećem natjecanju. Borili smo se i Benficom pa samo pobijedili u prvoj utakmici. Naravno, vjerujemo da ćete vidjeti još pobjeda od nas u Europi, mi vjerujemo da možemo igrati sa svima.

Šahtarova je prednost što Darijo Srna jako dobro poznaje Dinamo, znat će sve o igračima iz Maksimira?

- Srna nas poznaje, ali ne treba se time opterećivati, nego kako što bolje izgledati u tim utakmicama. A mi vjerujemo da možemo biti dobri.

Ždrijeb Lige prvaka

SKUPINA A: PSG (Fra), Real Madrid (Špa), Club Brugge (Bel), Galatasray (Tur)

SKUPINA B: Bayern Munchen (Njem), Tottenham (Eng), Olympiakos (Grč), Crven zvezda (Srb)

SKUPINA C: Manchester City (Eng), Šahtar (Ukr), DINAMO (HRV), Atalanta (Ita)

SKUPINA D: Juventus (Ita), Atletico Madrid (Špa), Bayer Leverkusen (Njem), Lokomotiv Moskva (Rus)

SKUPINA E: Liverpool (Eng), Napoli (Ita), RB Salzburg (Aut), Genk (Bel)

SKUPINA F: Barcelona (Špa), Borussia Dortmund (Njem), Inter (Ita), Slavia Prag (Češ)

SKUPINA G: Zenit (Rus), Benfica (Por), Lyon (Fra), RB Leipzig (Njem)

SKUPINA H: Chelsea (Eng), Ajax (Niz), Valencia (Špa), Lille (Fra)

Dino Perić, ako bude igrao, imat će težak posao, morat će se nositi s Gabrielom Jesusom, Aguerom, Bernardom Silvom... Ipak, on je mirno komentirao:

- Bili bismo zadovoljni svakom grupom. Nema tu slabih protivnika na ovoj razini. Jedna Atalanta, koja je bila u Italiji sjajna, bila je u četvrtom bubnju! Jedva čekamo. Tvrdi smo kod kuće, mogu se osvojiti bodovi, pokušat ćemo ih osvojiti što više.

Emir Dilaver, kao i uvijek, jedan je od onih koji su vječni optimisti. Dok smo razgovarali, prošao je Arijan Ademi i dobacio mu:

- Kaži im što si meni rekao, haha.

Što je rekao Ademiju?

- Neću to otkriti, to je među nama, haha.

Ajmo onda službeno, što možemo reći o skupini?

- Dobro je, zadovoljan sam. Dosta je toga moguće, ali i interesantna je to grupa. Znam suparnike, jaki su, ovi u Ukrajini pobjeđuju u ligi, Atalanta je igrala odličan nogomet prošle sezone. City ne moram komentirati, bit će izazov. Ima tu nekih šansi, na to ćemo ići. Ušli smo u Ligu prvaka, treba dati sve od sebe. Ako mene pitate, bilo bi lijepo prezimiti u Europi.

S Atalantom će se igrati u Milanu, na San Siru?

- Moglo je puno gore. Dobro, možda nas ni suparnici neće podcijeniti, jer nisu ni oni sad Real ili PSG da imaju 30 igrača. Bit će fino, nadamo se najboljem.

Lovro Majer na sličnom je tragu.

- City je iznad na ostalih. Vjerujem u nas, mislim da smo jaki, mentalno i fizički, i možemo napraviti velike stvari. Svi vjerujemo da možemo napraviti velike stvari - poručio je Majer.

Stalno ponavlja da je zadovoljan.

- Zadovoljan sam, moglo je biti i gore i bolje. Imamo samopouzdanja i možemo napraviti rezultat. Ne trebamo ništa više gledati kao pritisak, mi smo već u Ligi prvaka, tako da sada idemo uživati u tim utakmicama, izvući najbolje iz svega.

Majer je jedan od onih koji ne bi smatrali problemom da su Modri izvukli i Crvenu zvezdu. Štoviše, htio bi da su Modri u ždrijebu dobili Beograđane.

- Bio bih sretan da smo dobili Zvezdu. Ne gledam to kroz mržnju i sve što se događalo, to je prošlost, gledao bih to kao stvarno dobru utakmicu za cijeli Balkan - kazao je Majer.

Zvezda neće u Maksimir, dolaze Šahtar i Atalanta, uz City, naravno. Uzbudljiva maksimirska jesen, sad je na igračima da opet naprave nešto neočekivano.

Linker
17. travanj 2024 02:14