Screenshot
ŠOU NA MARAKANI

BILO JE SVEGA U BEOGRADU: OKRŠAJI NA STADIONU, VELIKO SLAVLJE, I TRAGEDIJA Navijač Zvezde umro za vrijeme utakmice: 'Rekli smo mu da ne ulazi...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. prosinac 2017. 10:47

Nogometaši Crvene Zvezde su pobjedom protiv bundesligaša Kölna izborili Europsko proljeće nakon 25 godina, ali bilo je, osim slavlja, svega na Marakani protekle večeri.

Utakmicu su obilježili okršaji navijača, dan kasnije ozlijeđeni se broje u desecima, a najveća tragedija dogodila se tijekom utakmice kada je jedan 60-godišnji navijač unatoč srčanim problemima i savjetu liječnika ušao na stadion i preminuo od srčanog udara.

"Na ulasku u stadion je pao i naša ekipa je čovjeka od oko 60 godina savjetovala da ne ide na utakmicu. Nije nas poslušao, otišao je na zapad, pozlilo mu je. Naši anesteziolozi su mu pokušali pomoći, dali smo mu adrenalin, za tri minute smo ga prevezli u Urgentni centar, ali je bilo kasno. Preminuo je u 22.10. Najvjerovatnije se radi o srcu. Ovo vrijeme je loše za takve pacijente, a i stres je bio veliki", objasnio je uzroke tragedije doktor Slobodan Ivanović i dodao kako je sinoć bilo i nekoliko desetaka ozlijeđenih, na obje strane.

Crvena zvezda je na kraju slavila golom Slavoljuba Srnića u 22. minuti te se pridružila Partizanu. Naime, oba beogradska kluba su izborila plasman u šesnaestinu finala.

Linker
04. svibanj 2024 17:18