Igor Bišćan
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX / CROPIX
NAJAVA DERBIJA

BIŠĆAN DANAS PRVI PUTA PROTIV KLUBA U KOJEM JE ODRASTAO 'Ne znam je li to normalno, ali nema nekih posebnih emocija'

IGOR BIŠĆAN Danas na klupi Rijeke vodi svoj prvi derbi protiv svojeg bivšeg kluba
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 24. studeni 2018. 12:03

Igor Bišćan danas će na klupi Rijeke voditi svoj prvi derbi protiv Dinama, a to će mu ujedno biti i prva utakmica u kojoj će na suprotnoj strani imati klub u kojem je odrastao. Ipak, kaže trener Bijelih, da nema nekih pretjeranih emocija uoči utakmice.

- Što se tiče posebnih emocija, iskreno, nema ih. Ne znam je li to normalno ili nije, ja se pripremam kao i za svaku drugu utakmicu. Ne znam hoće li tako biti i kada utakmica počne jer prvi put vodim neku momčad protiv Dinama - kaže Bišćan koji utakmicu smatra posebnom iz nekih drugih razloga.

- U svakom slučaju posebna utakmica iz više razloga. Dinamo kao najatraktivniji i najkvalitetniji suparnik gdjegod dođe izaziva veliki publicitet i pozornost, ja iz svojih igračkih dana pamtim da su utakmice na Kantridi uvijek bile zanimljive, bez obzira na odnose snaga i poziciju na ljestvici. Nama je prilika da vidimo gdje smo u odnosu na momčad koja je ove sezone napravila veliki iskorak u mnogim elementima i dosegnula zavidnu razinu. Vjerujem da smo ovim nizom dobrih rezultata došli na nivo samopouzdanja koji je potreban da se kvalitetno suprotstavimo Dinamu - rekao je Igor Bišćan.

Reprezentativne stanke su za Rijeku, kako je jednom rekao Matjaž Kek, znale biti crno-bijeli svijet, uvijek je bilo upitnika u kojem će smjeru krenuti.

- Teško je procijeniti jer je to specifično, nekada momčad izgleda odlično pa na utakmici ne ispadne tako. Imali smo malo problema s virozama, par dana je i puhalo pa treninzi nisu bili kvalitetni i živi kao što su inače, ali što se tiče rada, dečki ulažu maksimalan trud i svjesni su da samo na taj način mogu napredovati kako bi bili konkurentni i u ovakvim utakmicama kakva nas čeka protiv Dinama.

Kaže Bišćan i da će utakmice koje dolaze dati pobliže sliku mogućnosti momčadi.

- Dobili smo sliku momčadi, ali ova protiv Dinama i one koje slijede bit će drugačije od onih koje su prethodile, stoga ćemo dati i malo drugačiju sliku o mogućnostima momčadi pa i nekih pojedinaca. Čeka nas težak period, moramo računati na sve koji su ovdje jer imamo dosta igrača s dva žuta kartona i tu sliku o momčadi i igračima ću upotpuniti do kraja polusezone.

Kada je riječ o Dinamu, trener Bijelih istaknuo je nekoliko stavki na koje će posebno trebati obratiti pažnju.

- Djeluju kao momčad, znaju kada se braniti, kada biti agresivan... U HNL-u više napadaju nego u Europi, ali imaju kvalitetu da se nadigravaju i drže loptu, ali i odlične individualce da naprave višak i u sredini i prema naprijed, da nekakvim driblingom ili potezom postignu pogodak, a jaki su i u prekidima koji su bitna stvar u njihovoj igri.

Drugim riječima, Rijeka će morati biti na europskoj razini da ih zaustavi.

- Nisu ih uspjeli zaustaviti ni veći klubovi u Europi, i to potpuno zasluženo, jer Dinamo je u svim utakmicama bio bolja momčad i nije puno dopustio svojim suparnicima. Morat ćemo biti daleko najbolji do sada da ostvarimo pozitivan rezultat.

Informacije o paketima MAXTV-a možete pronaći OVDJE.

Rezultati by SofaScore

Linker
04. svibanj 2024 22:07