Foto: Boris Kovacev / CROPIX
RIJEČ TRENERA

BIŠĆAN NADMUDRIO ŠKOTSKOG KOLEGU I RAZOTKRIO SVU LIMITIRANOST ABERDEENA 'Bili su nervozni, a drugo poluvrijeme je bilo kao trening utakmica'

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 16. kolovoz 2019. 01:33

Igor Bišćan nadmudrio je Dereka McInnesa i natjerao Aberdeen da potpuno razotkrije svu limitiranost igračkog kadra. Kada su vidjeli da više ne mogu dalje, Škoti su počeli udarati te iskazivati malodušnost poput niželigaške momčadi, a Rijeka je prošla baš – europski. Onako kako favorizirana europska momčad prolazi kada dođe u dvorište nabrijanog protivnika, pa u 20 minuta sruši temperaturu do najniže vrijednosti.

- Nismo očekivali da ćemo vrlo brzo imati pogodak prednosti i brojčanu prednost na travnjaku, naravno da nam je razvoj situacije travnjaku bitno olakšao daljnji tijek utakmice. Aberdeen je bio nervozan, ali mi smo ih na to natjerali, znali su da moraju juriti dva pogotka zaostatka. Uspjeli smo pronaći prostore koje smo htjeli i odgovoriti na njihovu agresivnost, sve čestitke igračima na velikoj pobjedi. Da, drugo poluvrijeme je bilo kao trening utakmica, ali zbog toga jer smo odveli utakmicu u dobrom smjeru. Crveni karton je važna odluka suca – rekao je trener Bišćan na početku konferencije za novinare.

Iduće pitanje engleskih kolega bilo je o Gentu, idućem europskom protivniku Bijelih.

- Ne mogu reći mnogo o njima i o našim šansama. Pripremit ćemo se, borit ćemo se, vjerujem da ćemo imati šanse. Nije me iznenadilo da je Cosgrove startao, premda su svi govorili da neće igrati. Nema veze, ako želiš proći, moraš biti spreman da se boriš s najboljima. On je dobar igrač, vjerojatno najvažniji u Aberdeenu, ali zaustavili smo ga.

Acosty je s izlaznih vrata postao ključni čovjek protiv Aberdeena?

- Tako je to u nogometu, da. Maxwell ima strašne fizičke kapacitete i odgovaraju mu jače utakmice i momčadi protiv kojih može iskazati svoju brzinu, više nego utakmice koje igramo ‘u gusto’, kada protivnik stane u blok. Osijek u nedjelju? Volio bih da se odgodi, ali ne znam hoće li tome biti tako… Znali smo da će biti teško, rezultati u domaćem prvenstvu morat će patiti jer nam je ulazak u skupine Europske lige prioritet – kazao je Bišćan.

Antonio Čolak nastavio je golgeterski učinak.

- Da, rani pogodak Lončara nam je pomogao, bilo smo agresivni i baš onakvi kakvi trebamo biti, jako smo sretni zbog pobjede - rekao je riječki strijelac drugog pogotka dok je Lončar dodao: - Igrali smo odlično, sada se idemo pripremiti za Gent, vjerujem da nismo bez šansi.

Linker
18. travanj 2024 07:52