REUTERS/Valentyn Ogirenko
'POMOĆ' IZ SUSJEDSTVA

BIVŠI DINAMOVAC KOJI JE ODBIO PROSINEČKOG MOGAO BI ZAIGRATI ZA VATRENE? Izbornik poručio: 'Svaki igrač koji želi igrati za Hrvatsku je dobrodošao!'

Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 16. ožujak 2018. 21:36

Bivši nogometaš Dinama, Jozo Šimunović trebao je pravi biti nasljednik Emira Spahića u reprezentaciji BiH, ali spomenuti je u konačnici ipak odbio poziv izbornika Roberta Prosinečkog što je prilično naljutilo tamošnju javnost.

Pitanje je nada li se možda Šimunović pozivu Vatrenih, točnije izbornika Zlatka Dalića, ali takva će operacija biti otežana obzirom na pravila FIFE koja bi kočila takvu opciju.

- Šimunovića kpoznajem još iz Dinama. Kao mlad je otišao u Celtic, tamo je već dugo i igra dobro, tako da je to otprilike to ono što mogu reći o njemu - kazao je Dalić za SportSport.ba.

Kada su u pitanju razgovori sa samim nogometašem Dalić je poručio:

- Nisam upoznat s njegovom situacijom kada je riječ o reprezentaciji BiH. Ja sam već napravio popis igrača na koje računam na pripremama u SAD-u. Ipak, svaki igrač koji želi igrati za Hrvatsku, a koji pritom može donijeti određenu kvalitetu i podići nivo, je dobrodošao. Sada sam fokusiran samo na igrače koji su iznijeli kvalifikacije.

Linker
10. svibanj 2024 19:26