Tom Dubravec / CROPIX
LEGENDA KLUBA

BIVŠI HAJDUKOVAC KOJEG SU TRIBINE OBOŽAVALE NIJE MOGAO VJEROVATI DA ĆE BIJELI OVAKO PROIGRATI 'Njegov dolazak je Hajdukov najbolji potez!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. rujan 2019. 22:37

Nekadašnji igrač Hajduka i ljubimac navijača Senijad Ibričić (33) igra u Domžalama u slovenskoj ligi zajedno s Tončijem Mujanom koji je također bio član Bijelih. Sezona je za Domžale krenula neočekivano slabo, no u posljednja tri susreta uzeli su sedam bodova, prošli u Kupu nakon što je novi trener malo pohvatao niti, a Ibro je najbolji klupski strijelac s pet golova ove sezone. U Sloveniji je prije godinu dobio nagradu za najboljega igrača lige, osjeća se dobro, a uvijek kada može svrati do Splita koji mu je praktički dom, a baci oko i na utakmice Hajduka kada može.

Žao mu je što ne može vidjeti splitski sastav uživo jer u isto vrijeme najčešće igraju i Domžale, no upoznat je s trenutnom situacijom te je rado govorio o aktualnom trenutku Burićeva sastava koji ga raduje.

Borba za prvaka

Bijeli su na vrhu ljestvice poslije prvoga kruga...

- Pratim Hajduk stalno, kako ne… Gledam utakmice HNL-a, ali normalno je da najviše pratim Hajduk. Stvarno mi je drago da su super krenuli. Po meni je Hajduk napravio odličan potez kada su za trenera stavili Damira Burića. Čovjek je i u svom ranijem mandatu pokazao da je odličan trener i uvijek je imao rezultat. Na kraju krajeva, došao je čovjek koji poznaje kako funkcioniraju ljudi u Splitu. Za Hajduk je njegov povratak na klupu bio najbolji potez.

Hvali Ibričić i nogometaše Hajduka koje je posložio Burić, a trenutno se nalaze na prvom mjestu s tri boda prednosti u odnosu na Dinamo koji, doduše, ima utakmicu manje s Rijekom..

- Iskreno, imaju jako dobru ekipu, došlo je dosta dobrih i kvalitetnih igrača. Nadam se da će se ove godine boriti za prvaka. Dolazak Filipa Bradarića također je odličan potez, radi se o momku koji je igrao Serie A, a ujedno poznaje ligu. Nije stranac kojemu treba puno vremena da se prilagodi. Hajduk je zaista napravio niz odličnih poteza u prijelaznom roku, jer osim Burića i Bradarića, došlo je dosta dobrih igrača. Zato se i nalaze na mjestu kojem jesu.

Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Zapazio je Ibričić nekoliko igrača Hajduka još prošle sezone, te smatra da ne treba brinuti za budućnost jer ima mladih koji dolaze…

- Dosta se ističe Jurić, njega sam primijetio prošle godine, Nejašmić igra dosta dobro u vezi. Ja logično kao vezni više pratim igrače u sredini terena. Tu je još i Caktaš koji je po meni najbolji igrač. Dobra su cjelina, trener ih je posložio odlično.

Nije Ibričić mogao vjerovati da će sezona u HNL-u ovako dobro krenuti nakon što su Bijeli nenadano ispali od Gzire United.

- Teško da sam mogao vjerovati da Hajduk može ispasti od Maltežana, no onda se dogodilo da su povukli pravi potez i doveli Burića za trenera. On je odličan psiholog, u Hajduku je već radio i znao je način na koji jedino može momčad ponovno vratiti. Ispadanje u Europi je nedopustivo, a bilo je veliki šok za ekipu i sve ljude u klubu. Ali sve ono što se događalo ranije, za vrijeme priprema, kakva je bila situacija, moralo je navući nešto loše. Moglo se pretpostaviti tada da neće izaći na dobro, ali hvala Bogu da se nakon toga šoka uspjelo sve popraviti, izvući na dobro. Sve je vraćeno u normalu. Sada, kako igrači, pa tako i navijači, ponovno žive euforiju.

Opet s Vukušićem

Ibričić i Mujan imaju sutra dvoboj protiv Olimpije, a negdašnji igrač Bijelih raduje se susretu s Antom Vukušićem s kojim je dijelio svlačionicu na Poljudu kada je posljednji put klub splitski klub igrao skupinu Europske lige…

- Igramo sa Sinjskim Dijamantom, baš mi je drago što mu dobro ide i što se vratio u život poslije nesreća koje je imao.

Linker
19. travanj 2024 07:59