Screenshot / RC Celta
PRVI PUT OTPOČETKA

BIVŠI HAJDUKOVAC KOJI JE SUDJELOVAO U VELIKOJ SENZACIJI NA BERNABEU 'Ovo je ekipa s karakterom, vjerujem da ću ostati ovdje još dugo vremena'

Piše: HinaObjavljeno: 17. veljača 2020. 20:40

Hrvatski vezni nogometaš Filip Bradarić (28), koji je u nedjelju prvi put zaigrao u udarnoj postavi Celte iz Viga, u 2-2 remiju na gostovanju kod Reala u Madridu, uvjeren je kako će njegov novi klub izboriti ostanak u prvoj španjolskoj ligi pa će on ostati još dugo ondje.

"Celta je ekipa s karakterom i velikom kvalitetom. Vjerujem da ću ostati ovdje još dugo vremena", izjavio je Bradarić za lokalne novine Faro de Vigo.

Bradarić je prošli mjesec došao iz Hajduka u Celtu pa nije igrao protiv Eibara i Valencije, a onda je ušao s klupe protiv Seville odigravši posljednjih 20 minuta u pobjedi 2-1.

"Jako sam sretan zbog svog debija protiv Seville. Bila je to nevjerojatna pobjeda, naravno da sam vjerovao u preokret. Vjerujem da ćemo ostvariti još dobrih rezultata", rekao je.

Nakon uspjeha protiv Seville i Real Madrida, momčad iz sjeverne pokrajine Galicije izašla je iz zone ispadanja te se nalazi na 17. mjestu među 20 klubova. Bradarić je potpisao šestomjesečni ugovor kada ga Celta može otkupiti od njegovog matičnog kluba Cagliarija.

screenshot

"Ljudi u klubu i suigrači su jako ljubazni prema meni, učinili su da se osjećam sretno. Sada je na meni da igram dobro i dam sve od sebe ne terenu", poručio je i dodao kako mu je Stjepan Andrijašević, koji je kao vezni nogometaš igrao za Celtu od 1993. do 1994. i koji je također iz Splita, savjetovao da ode ondje.

"Malo sam razgovarao s njim, a sve što mi je rekao o gradu, ljudima i navijačima bilo je pozitivno. Kada sam došao primijetio sam sve to o čemu mi je pričao", izjavio je.

Osvrnuo se i na Zvonimira Bobana koji je ondje igrao od 2001. do 2002.

"On je prava legenda u Hrvatskoj", rekao je Bradarić.

Filip Bradarić je peti hrvatski nogometaš u povijesti Celte Vigo. Prije njega su svijetloplavi dres nosili i stoper Goran Jurić (1991.-1993.) te lijevi bočni Danijel Pranjić (siječanj 2013.-lipanj 2013.).

Bradarić je bio član reprezentacije Hrvatske koja je 2018. osvojila srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Linker
17. travanj 2024 15:25