Elvir Maloku
 Srdjan Vrancic / CROPIX
ČEKA SE ODLUKA

BIVŠI HAJDUKOVAC NA KOSOVU NAPADA HRVATSKU Tko je misteriozni napadač kojeg su zaboravili u Hrvatskoj, a sada bi mogao biti napast za Vatrene?!

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 15. rujan 2016. 10:20

Elvir Maloku (20) mogao bi u zimskom prijelaznom roku iz Gimnastic Tarragone prijeći u Sevillu, trostrukog uzastopnog osvajača Europske lige, vijest je iz španjolskih menadžerskih krugova.

Maloku je ovo ljeto iz Hajduka prešao u redove katalonskog drugoligaša Nastica, kako ga skraćeno zovu u Španjolskoj, a nije bilo odštete nego je dogovoreno da Bijelima pripadne postotak od njegova idućeg transfera. Ove je sezone upisao dva nastupa u Segundi po pola sata na desnom krilu, a najbolju partiju pružio je prošlog tjedna u susretu 2. kola Kupa kralja protiv Numancije od 1:0, kada je nakon njegova prodora i ubačaja pao i pogodak za prolaz.

- Na meni je samo da dobro igram i budem koncentiran na igre u Gimnasticu. Ljudi su zadovoljni ovdje sa mnom, nisu mogli vjerovati da mogu toliko trčati. Hej, pa ja sam još mulac, imam 20 godina i najmlađi sam u ekipi. Govore mi da je čudo da tako mlad igrač može igrati Segundu. Moje je samo da nastavim igrati dobro - kazao je Maloku.

Čeka poziv

Malokua je Sevilla, koja je u dobrim odnosima s Gimnasticom, pratila već duže vrijeme, još od SP-a U-17 2013. godine kada se pokazao na velikoj sceni, no on je prihvatio ponudu iz Tarragone smatrajući da će doći vrijeme za veće izazove. U Gimnasticu ima klauzulu u ugovoru po kojemu u Segundu može otići za deset, a u Primeru za dvadeset milijuna eura...

Maloku je bio član svih hrvatskih mladih selekcija, no pretprošle godine nije dobio poziv za elitno kolo u U-19 reprezentaciji, pa su ga zvali iz Albanije, sad postoji mogućnost da zaigra i za Kosovo, premda još ima pravo nastupa i za Hrvatsku U-21 vrstu.

- Čekam poziv, vidjet ćemo što će biti, nigdje ne žurim.

Maloku i u Španjolskoj prati Hajduk...

- Nećete mi vjerovati, gledam svaku utakmicu. Trener Pušnik dobro radi, vidi se da zna, ali potrebno mu je više vremena. Ne može on napraviti čudo u dva mjeseca, to je nemoguće.

Linker
19. svibanj 2024 21:26