Slovan Bratislaa facebook
ZADNJI VEZNI SLOVANA

BIVŠI HAJDUKOVAC OTKRIVA KAKO DIŠU SLOVACI UOČI DINAMA 'Nadaju se pozitivnom rezultatu! Smatraju da su utakmicu kod kuće nezasluženo izgubili'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 08. studeni 2018. 14:43

Kada smo posljednji put razgovarali s Marinom Ljubičićem, nadali su se u Trnavi iznenađenju, pobjedi protiv Dinama. Dva tjedna kasnije slična je situacija.

- Opet se nadaju pozitivnom rezultatu, jer drže da su utakmicu na domaćem terenu nezasluženo izgubili. Tako se barem provlači priča kroz slovačke medije - kazao nam je Marin Ljubičić, defenzivni vezni Slovana, lidera slovačke Fortuna lige.

Podigao se Spartak od zadnje reprezentativne stanke, ukupno bilježe tri pobjede i remi u posljednja četiri dvoboja. Stabiliziraju se u domaćem okviru, ali imaju li snage za međunarodni?

- Ne vjerujem da mogu podjednako uspješno igrati u međunarodnom natjecanju. Već smo odavno konstatirali, nisu momčad za dva kolosijeka. Solidni su za Slovačku, ali ne i za Europsku ligu. Čim se oslobode europskih obveza, bit će još bolji u prvenstvu. Sada su šesti, ali vratit će se u Top 4 gdje im je realno i mjesto. Međutim, kako nemaju ekipu za dva jaka natjecanja, jasno je da rezultat pati u obje konkurencije. Prvenstvo im je u prvom planu, ali igrat će i Europsku ligu dokle god budu mogli izdržati.

Ne znači to da će u Zagrebu u četvrtak “lako pasti”. Nema laganih utakmica na ovoj razini, svjesni su toga u Maksimiru, ali neće ni Ljubičić podcijeniti momčad Spartaka.

- Nisu klasa Dinama, ne vidim gdje mogu iznenaditi Zagrepčane, ali gledao sam kako se Fenerbahče mučio sa Spartakom. Tvrda su momčad. I dalje stojim kod te tvrdnje. Isto kao što i dalje vidim Dinamo kao velikog favorita. Ogromna je šansa pred Modrima, čekaju proljeće u Europi gotovo pola stoljeća i neće propustiti priliku.

Kako će ispunjene maksimirske tribine utjecati na igrače Spartaka?

- Ambijent im može biti samo dodatni poticaj da se pokažu na međunarodnoj sceni, ali Dinamo je gospodar situacije. Mislim da se ipak Bjeličinu momčad pita tko će slaviti.

Kontre i polukontre

Hoće li biti kakvih promjena u kadru?

- Manje promjene su uvijek moguće, ali Trnava ima prepoznatljivi izgled momčadi i ništa bitno neće se mijenjati. Pokušat će Dinamo iznenaditi na kontre i polukontre.

Slovački predstavnik Trnava nije najbolje što može ponuditi Fortuna liga, jer Slovan iz Bratislave uvjerljivo je najbolji. Ono što je Dinamo u HNL-u, to je Slovan u Slovačkoj. Ljubičićeva ekipa slavila je prošle subote 6:0 protiv Michalovice i trenutno šestoplasiranom Spartaku bježe 18 bodova.

- Moglo bi se reći da smo dominantni u ovom prvenstvu. Posložili smo se, počeli smo igrati kako se od nas očekuje. Da kojim slučajem imamo priliku zaigrati s Dinamom, bio bi to ravnopravni dvoboj i veliki test za obje ekipe. Ne vjerujem da bi protiv nas bili favoriti, ali sa Spartakom su Zagrepčani u dobitnoj poziciji.

Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. svibanj 2024 13:13