Screenshot
TRENUTAK ZA PAMĆENJE

BIVŠI KAPETAN RIJEKE DOŽIVIO NEŠTO POSEBNO - OSVAJANJE NASLOVA NAKON 34 GODINE 'Slavlje je bilo neopisivo, ali titula s Rijekom ipak mi je draža'

JOSIP MIŠIĆ Rođeni Vinkovčanin osvojio je naslov prvaka Grčke s PAOK-om koji je na taj trofej čekao duge 34 godine
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 26. travanj 2019. 10:45

Josip Mišić nastavlja skupljati trofeje. Nakon dvostruke krune s Rijekom kao igrač Sportinga iz Lisabona dvije godine zaredom je osvajao portugalski Liga kup a ovog proljeća dolazak u PAOK okrunio je naslovom prvaka. I svaki od tih trofeja doživio na poseban način. Onaj s Rijekom jer je bio prvi u klupskoj povijesti, u Sportingu je digao trofej samo nekoliko tjedana nakon što je došao, a sada u PAOK-u brzo dobio priliku osjetiti temperament grčkih navijača koji su nakon 34 godine ponovo osjetili slast osvajanja naslova prvaka. I to kako...

Bez poraza

Nakon 29 odigranih kola PAOK je prvi sa 77 bodova ili prevedeno u učinak s 25 pobjeda i četiri remija, bez ijednog poraza! Olympiacos je ostao pet koraka iza, AEK zaostaje čak 23 boda, Panathinaikos već nekoliko godina nije ozbiljan konkurent za trofeje...

- Ne mogu se požaliti, stvarno je lijep osjećaj osvajati trofeje. Je li do mene i neke moje sreće? Ne bih baš rekao da je puno do mene, ali lijepo je biti dio toga, to su trenuci u kojima se piše klupska povijest i svakom igraču može biti čast kada takvo što doživi - javio se Josip Mišić dan nakon slavlja koje je odrađeno na čuvenoj Toumbi koja je za vrijeme posljednje utakmice sezone protiv Levadiakosa (5:0) doslovno gorjela od silne količine pirotehnike.

Rijeka, 101217.
Stadion na Rujevici.
Utakmica 19. kolo, Hrvatski Telekom 1. HNL,
NK Rijeka - Slaven Belupo.
Na fotografiji: Josip Misic.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / CROPIX / CROPIX

- Slavlje je bilo neopisivo, navijači su već na stadionu napravili pravi show, a uz posebnu rasvjetu i pozornicu koja je postavljena na sredini igrališta stvarno je svaki od nas mogao uživati u tim trenucima. Grci su jako fanatični, cijeli grad je živio za taj trenutak da se osvoji naslov prvaka i meni je osobno cijeli taj dio bio dosta sličan onome kako sam Rijeku doživljavao kada smo se borili za titulu.

Otkrio je Mišić i je li mu draža ova titula s PAOK-om ili ona koju je prije dvije godine osvojio s Rijekom.

- Naslov prvaka s Rijekom mi je ipak puno draži. Osim što sam za Rijeku odigrao cijelu sezonu, kada se samo sjetim što smo sve proživljavali i protiv čega smo se sve borili mislim da su ono prvenstvo i kup bili najslađe što nam se moglo dogoditi. Nadam se da ću se tako i u PAOK-u nametnuti, da ću iduće sezone biti dio momčadi koja će loviti trofeje.

PAOK je ove sezone u Grčkoj pomeo konkurenciju, uoči zadnjeg prvenstvenog kola nema poraza, a čak su im moćni Olympiacos i jaki AEK morali gledati u leđa.

Želimo i Kup

- PAOK stvarno bio dominantan u odnosu na konkurenciju i mislim da tituli nitko nema pravo tražiti bilo kakvu zamjerku. Još prije mog dolaska su pobjeđivali sve redom, bili smo superiorni u odnosu na konkurenciju i stvarno nema ni najmanje mrlje na ovom prvenstvu. Može li ova momčad nešto napraviti i u Europi iduće sezone? Stvorila se stvarno dobra momčad, ali daleko je još za govoriti o onome što će biti.

Mišić je ovog proljeća za PAOK upisao devet nastupa, postigao jedan pogodak u kupu, no iduće sezone očekuje da će puno više participirati u prvoj momčadi.

LISBON, PORTUGAL - AUGUST 5: Josip Misic of Sporting CP in action during the Pre-Season Friendly match between Sporting CP and Empoli FC at Estadio Jose Alvalade on August 5, 2018 in Lisbon, Portugal.  (Photo by Gualter Fatia/Getty Images)
Gualter Fatia/Getty Images / Getty Images

- Tu i tamo ulazim, poneku utakmicu sam krenuo i od početka... Može i bolje što se tiče minutaže, ali nije loše, nadam se da ću do kraja odigrati što više pa iduću sezonu odraditi kako spada. Nije lako ni doći u momčad koja je formirana, koja niže pobjedu za pobjedom, sjećamo se i u Rijeci da nije bilo puno promjena kad smo se borili za titule. Ali razgovarao sam s trenerom, rekao mi je da računa na mene, kaže da je zadovoljan pa se i ja nadam da će biti bolje.

PAOK do kraja sezone ima još tri utakmice, a nakon što je osvojeno prvenstvo idući cilj je osvajanje kupa. U četvrtak igraju uzvrat polufinala protiv Asterasa u kojem brani prednost od 2:0 iz prve utakmice.

- Imamo lijepu prednost iz prve utakmice, ali to treba i potvrditi. Ovo slavlje nas sigurno neće poremetiti, silno želimo i taj trofej i sada ćemo sve podrediti tome - zaključio je Josip Mišić.

MIŠIĆ PO KLUBOVIMA

OSIJEK

63 utakmice

3 pogotka

11 asistencija

----------------------------------------------------------------------------

RIJEKA

90 utakmica

5 pogodaka

14 asistencija

----------------------------------------------------------------------------

SPEZIA

9 utakmica

----------------------------------------------------------------------------

SPORTING

9 utakmica

----------------------------------------------------------------------------

PAOK

9 utakmica

1 pogodak

Linker
05. svibanj 2024 20:15