Eduardo da Silva
 Genya Savilov/EuroFootball/Getty Images
OKREĆE NOVI LIST

BIVŠI MILJENIK NAVIJAČA SE VRAĆA KUĆI Eduardo pronašao novi klub: Ništa od Dinama, evo gdje će Dudu nastaviti karijeru

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. veljača 2017. 10:35

Kako prenosi većina medija u Brazilu, bivši hrvatski nogometni reprezentativac Eduardo da Silva vratio se kući, točnije Atletico Paranaense njegova je iduća destinacija, a od potpisivanja ugovora dijele ga još samo neki detalji.

Bivši napadač zagrebačkog Dinama, Arsenala i Šahtjora napustio je Ukrajinu nakon što mu je istekao ugovor, a obzirom kako u Europi nije uspiuo pronaći angažan odlučio se za povratak u Brazil. Posljednjih nekoliko mjeseci spominjao se i njegov povratak u Dinamo, ali na kraju od te priče neće biti ništa.

Popularni Dudu je u petak stigao u Curitibu gdje bi u idućih nekoliko sati trebao obaviti i liječničke preglede, a potom i potpisati novi ugovor. Nekoliko mjeseci trajali su pregovori s vlasnikom Paranaensea Juniorom Mendonzom, ali izgleda kako će u konačnici Eduardo ipak zaigrati za drugi brazilski klub u karijeri nakon što je 2014. nosio dres Flamenga.

Dudu je karijeru započeo u Dinamu, da bi potom 2007. godine potpisao za londonski Arsenal. Nakon stravične ozljede koju je doživio u Premier ligi većina ljudi je mislila kako mu je karijera završena, ali on je sreću uspio pronaći u Ukrajini gdje se pridružio Dariju Srni u Šahtjoru. U Donjecku se zadržao šest godina, a imao je i kratku epizodu u Flamengu za koji je u 49 utakmica postigao 14 golova. Od hrvatske reprezentacije oprostio se nakon Svjetskog prvenstva 2014.

Linker
09. svibanj 2024 15:55