Vahid Halilhodžić
 REUTERS/Kim Kyung-Hoon / REUTERS
APSOLUTNA LEGENDA

BIVŠI TRENER DINAMA POSLJEDNJI PUT PROGOVORIO O ŠOKU KOJEG JE DOŽIVIO Čak 360 novinara sat i pol slušalo emotivan govor: 'Bio sam im poput oca'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. travanj 2018. 15:17

Bivši trener Dinama i apsolutna nogometna legenda bivše države, Vahid Halilhodžić prije nekoliko je dana dobio otkaz na klupi Japana iako se uspio kvalificirati za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Bio je to veliki šok za Vahu kojeg je na klupi ekspresno naslijedio 63-godišnji Akira Nishino, bivši tehnički direktor JFA, te bivši veznjak japanske reprezentacije.

Kao glavni razlog razlaza spominjali su se problemi u komunikaciji s igračima koji su prema predsjedniku tamošnjeg saveza Kozi Tashimi izgubili povjerenje u izbornika.

Ipak, s tim se Halilhodić ne slaže, a svoje je mišljenje izrazio na press konferenciji na koju je stiglo čak 340 japanskih novinara i tv ekipa. Konferencija za novinare trebala je trajati oko sat vremena, a kako prenose japanski mediji, sve se odužilo na čak 90 minuta.

Zagreb, 230411.
Stadion u Maksimiru, 1.HNL, 26.kolo, seniori, susret NK Dinamo i NK Osijek.
Na slici: Vahid Halilhodzic trener NK Dinamo.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Foto: Damjan Tadic / CROPIX

- U tri godine koliko sam ovdje proveo nikad nisam imao problema ni sa kime. Uvijek smo mogli razgovarati o svemu i izvanredno sam se slagao s igračima i stručnim stožerom.

Kraj za Halilhodžića stigao je nakon dvije prijateljske utkmice koje je Japan odigrao protiv Malija (1:1), te Ukrajince (poraz 2:1).

- Te su dvije utakmice bile samo pripremne. Nije me pretjerano zabrinjavao rezultat. U tim sam susretima dao priliku nekim mlađim igračima. Gradili smo momčad za Svjetsko prvenstvo.

Vaha je također istaknuo kako su neki igrači bili nezadovoljni statusom, ali poručio kako je to sve dio nogometa.

SAITAMA, JAPAN - SEPTEMBER 03:  Vahid Halilhodzic, coach of Japan hints the negative point after the match[action] during the 2018 FIFA World Cup Qualifier Round 2 - Group E at Saitama Stadium on September 3, 2015 in Saitama, Japan.  (Photo by Kaz Photography/Getty Images)
Kaz Photography / Getty Images

- Imali smo odnos kao da smo obitelj. Japanskin dio stožera i strani su se dobro slagali, čak smo nekoliko puta otišli i na večeru zajedno, a nakon što smo se plasirali na SP iz saveza su mi poručili da više ne računaju na mene. Bio je to velik šok za mene i moj stožer. Nakon što su čuli vijest neki od igrača poslali su mi poruku i zahvalili što sam ih imao priliku voditi i poručili da sam im u pojedinim trenucima bio poput oca. Što reći? Želim Japanu svu sreću i uvijek ću ostati njihov navijač - završio je Vaha.

Linker
20. travanj 2024 13:05