Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX
POVRATAK NA VELIKU SCENU

BIVŠI VATRENI DOBIO PRVI SAMOSTALNI TRENERSKI POSAO NAKON ČAK DESET GODINA Zagrepčanin u tijesnoj borbi pobijedio donedavnog stratega Hajduka

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 25. veljača 2020. 09:04

Zvonimir Soldo danas u 12 sati bit će predstavljen medijima kao novi trener Admire iz Beča. Austrijski bundesligaš je u subotu izgubio domaću utakmicu od Sturma, a odmah potom čelnici su uručili otkaz trener Klausu Schmidtu. Momčad iz Beča je nakon 20 kola na pretposljednjem mjestu sa svega 15 osvojenih bodova, kao i Tirol koji je posljednji, ali ima slabiju gol-razliku.

U potrazi za novim trenerom čelnici Admire odlučili su se za 52-godišnjeg Zagrepčanina, a među kandidatima je bio i donedavni trener Hajduka Damir Burić, koji je već vodio Admiru.

Soldi će ovo biti prvi samostalni trenerski posao još od 2010. godine kada je završena njegova epizoda u Kölnu, a prije bundesligaša još je vodio zagrebački Dinamo i nakon osvojene dvostruke krune sam je odstupio zbog neslaganja s klupskom politikom.

U međuvremenu se bacio u ugostiteljske vode s jednom kratkom epizodom u kineskom Shandongu gdje je 2017. bio pomoćnik Felixu Magathu. Prije današnjeg predstavljanje medijima, Soldo će odraditi i prvi trening u 10.00, a debi na klupi imat će u nedjelju kada gostuje baš kod posljednje momčadi lige - Tirola.

Linker
20. listopad 2020 16:19