Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
SPEKTAKL NA MAKSIMIRU

BJELICA IMA SIGURNU FORMULU, OVO BI TREBAO BITI SASTAV DINAMA ZA PROBOJ U LIGU PRVAKA Baš svih 11 koji su završili na odmoru vraćaju u prvu momčad?

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 20. kolovoz 2019. 17:15

Kako će izgledati Dinamo u srijedu protiv norveškog prvaka u Maksimiru, kako će Nenad Bjelica postaviti momčad, hoće li pripremiti kakvo iznenađenje? Dojma smo da Dinamov trener nema ni približno toliko upitnika koliko ih je imao prije uzvrata u Budimpešti, da je više-manje sve jasno.

A s obzirom na to da je protiv Intera odmarao sve igrače koji su startali protiv Ferencvarosa, logično je zaključiti da će tih 11 biti i u početnoj postavi protiv Rosenborga. Oni koji su srušili Groupama Arenu krenut će u fajt s Norvežanima? Lako moguće i izvjesno, ondje se pokazalo uspješnim.

Postojala je mala dvojba hoće li u srijedu igrati Dino Perić ili će Bjelica ipak dati povjerenje iskusnijem Theophileu, no čini se da j i ona otklonjena. Francuz još nije u punoj formi, vidjelo se to i u Zaprešiću, a Dinamov je trener pokazao da vjeruje Periću, i stasiti Osječanin će sutra buti partner Emiru Dilaveru.

Postava Dinama koja je započela protiv Ferencvaroša:

DINAMO (4-1-4-1): Livaković – Stojanović, Dilaver, Perić, Leovac – Moro – Hajrović, Ademi, Olmo, Oršić – Petković

Kako su u Budimpešti i svi ostali iz prvih 11 odigrali kvalitetnu utakmicu, nema razloga da ih Bjelica mijenja, bez obzira na to što će protiv Norvežana možda trebati drugačije tražiti put do suparničke mreže. No iako je susret u Zaprešiću mogao završiti i remijem, što ne bi bilo baš pozitivno za Modre, u toj je utakmici Bjelica dobio potvrdu da još dva-tri igrača mogu biti izuzetno korisni protiv Rosenborga.

Naravno, Lovro Majer je prvi, igra sve bolje, opuštenije, postaje sve važnija Dinamova karika. Majer će, sigurno smo, opet biti džoker s klupe, vjerojatno i Amer Gojak, koji je protiv Intera, ali i u Budimpešti po ulasku s klupe, odigrao dobru rolu. Atiemwen je zabio dva gola u petak, međutim tu prednost ipak ima Mario Gavranović. Nije još zabio ove sezone, ali niz jednom mora započeti.

- On ulazi u šanse, što je dobro, uskoro će sigurno zabiti - rekao je i Bjelica nakon dvoboja s Interom.

To bi, znači, moglo biti 14 igrača koji će iznijeti prvu utakmicu s Rosenborgom. Ako se nešto nepredviđeno ne dogodi. U svakom slučaju, Bjelica ima dovoljno opcija, sve je više igrača u formi, situacija u momčadi izgleda optimističnije nego prije Ferencvarosa.

Linker
08. svibanj 2024 03:08