Bjelica
 Ante Cizmic / CROPIX / CROPIX
RIJEČ TRENERA

BJELICA NAKON NOVE POBJEDE: 'BILO BI ČUDNO DA NE BUDEMO PRVACI' Igrač utakmice u bolovima napustio travnjak, trener Dinama otkrio ozbiljnost ozljede

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 07. travanj 2019. 21:35

U susretu 28. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Dinama slavili protiv Rudeša s 2-0 (0-0).

Nakon vrlo slabog prvog dijela, koji je završio bez golova, Dinamo je poveo u prvoj minuti drugog poluvremena. Ubačaj Atiemwena promašila su čak trojica igrača Rudeša, a loptu je na drugoj vratnici dočekao Lovro Majer i lako poentirao. U 76. minuti na 2-0 je povećao Dani Olmo, samo par minuta nakon što je ušao u igru.

Nenad Bjelica bio je zadovoljan igrom svoje momčadi tijekom cijele utakmice.

- Čestitao bih svojoj momčadi na novoj pobjedi, ozbiljno odigrana utakmica, iako nije rezultatski tako izgledalo nakon prvog poluvremena. No u njemu smo dominirali, bili ozbiljni, respektirali suparnika i nakon ranog gola na startu drugog dijela bilo je naravno puno lakše. Još jedna dobra utakmica bez primljenog pogotka, izrotirali smo igrače i dali smo šansu igračima koji su manje igrali u zadnje vrijeme igrali, a oni su još jednom opravdali povjerenje - kaže trener Dinama.

Nije Bjelica strahovao nakon 0:0 u poluvremenu:

- Nisam se bojao nakon što sam od početka vidio kako smo ušli. Imali smo dobru energiju, nismo bili opušteni, samo nam je falio gol, a imali smo četiri-pet dobrih situacija. Bili smo strpljivi i u nastavku napravili tek neke minimalne promjene da bolje okupiramo prostore.

Lovro Majer izašao je s travnjaka pomalo šepajući.

- Dobio je udarac u koljeno, vidjet ćemo u ponedjeljak nakon pregleda, ali mislim da nije ništa ozbiljno i da će igrati već u sljedećoj utakmici. Ademi mi je ujutro prije utakmice dao zeleno svjetlo, vratio se i Atiemwen, dali smo minutažu i Marinu, koji je imao asistenciju i jedan dobar šut. Vjerujem da ćemo u završnicu sezone ući kompletni.

Matematika je na strani Dinama, još samo nekoliko bodova do nove titule...

- Ne bavim se računicom, jer bilo bi čudo da ne budemo prvaci. Rekao sam igračima da me ne zanima razlika u bodovima, već želim da svaku utakmicu odradimo maksimalno, da svaku utakmicu dobijemo. Daleko smo još od perfekcije, trebamo ove utakmice koristiti kao pripreme za sljedeću sezonu - poruka je Bjelice.

Tomislav Ivković, potpuno očekivano, ni u 20. utakmici na klupi u kojoj je s druge strane bio Dinamo, nije uspio doći do punog plijena.

- U prvom dijelu smo izgledali dobro, bili koncentrirani, u drugom smo pokvarili sliku jer smo na samom startu napravili dvije-tri pogreške u jednoj akciji. Kad primiš gol protiv Dinama u 46. minuti je puno teže. Pozitivno je što se nismo raspali ni u jednom trenutku, što smo se držali. Igrači su dali maksimum, Dinamo je ipak puno bolja momčadi. Sad se idemo regenerirati, odigrali smo tri utakmice u devet dana, a u Osijeku igramo već u petak. Ispada da smo sami sebe pobijedili, ali s velikima je uvijek tako. Pogreške su sastavni dio igre. Bila je naša ideja da se malo iznerviraju, da ih držimo što dulje na nuli, ali... Dinamo je Dinamo - zaključak je Rudešova trenera.

Rezultati by SofaScore

Linker
03. svibanj 2024 03:41