CROPIX
'NIJE OVO NIKAKVA KAZNA'

BJELICA POVUKAO POTEZ KAKAV JOŠ NIJE VIĐEN U HR NOGOMETU Četiri ugledna dinamovca završila u drugoj momčadi: 'I ja sam bio iznenađen, ali to je tako'

NIKOLA MORO Mladi hrvatski reprezentativac iznenađujuće se u nedjelju, zajedno s još tri dinamovca, našao u drugoligaškoj utakmici
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 16. travanj 2019. 13:39

Dinamo je bez iznenađenja riješio utakmicu u Puli, uzeo tri boda ne samo rutinski već i šarmantno, dominantno, uz puno napadačkih proboja. Bio je to Dinamo kakav često prizivamo u izvjesnim proljetnim danima, kad su Modri samo odrađivali posao i pomalo razmišljali o ljetnim kombinacijama.

Najveće iznenađenje u Puli bio je popis onih koji nisu ušli u zapisnik, prije svih Nikola Moro i Komnen Andrić, a još kad su drugi dan zajedno sa Sadeghom Moharramijem i Lovrom Majerom osvanuli u momčadi Dinama II, e, to je tek bilo iznenađenje. Dobro, bilo je i ranije slučajeva da igrači prve momčadi igraju za Dinamo II, ali uglavnom kad su se vraćali nakon ozljeda ili odrađivali kartone. Ovo je ipak prilična - rijetkost.

Dakle, prvo, zašto Nikola Moro nije bio među 18 u Puli?

- I ja sam bio iznenađen, ali to je tako. Ovaj put ja, drugi put netko drugi, konkurencija je prevelika i trener pokušava imati stabilnost u momčadi da svi budu zadovoljni - priča Moro, koji utakmicu za drugu momčad nije shvatio kao neku poruku, ili, ne daj Bože kaznu.

- Nisam s trenerom komunicirao na tu temu, ali mislim da to nije bila nikakva kazna. Sve je to dio rotacija koje se događaju zbog velikog broja igrača, a malog broja utakmica do kraja sezone.

Bez obzira što je došao iz prve momčadi, što je gubio i važnije utakmice u karijeri, ipak ga je zabolio i poraz od Varaždina.

Zapravo, očekivalo se da će takva Jovićevićeva momčad mnogo lakše do pobjede protiv dobrih Varaždinaca.

- Naravno da me boli poraz, došli smo pojačati momčad i donijeti pobjedu, ali nismo uspjeli, iako smo promašivali zicere. Mene boli poraz, jer volim tu momčad i više puta sam dosad igrao za Dinamo II i svaki put sam se bacao na glavu za njih. Ovaj put nije bilo sreće.

Zagreb, 300319. 
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica prve HNL lige izmedju Dinama i Inter Zapresic.
Na fotografiji:Nikola Moro strijelac gola za Dinamo.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Očekujem minutažu

Velika je konkurencija u Dinamu, pogotovo na tim pozicijama u veznom redu, kad u 14 igrača koji igraju u Puli nema mjesta za Moru i Majera, onda je jasno koliko kvalitete ima Bjelica u svlačionici.

Je li, otkad je on u kadru prve momčadi, ikad bilo toliko klasa na jednom mjestu?

- Nikad dosad nije bilo tako puno kvalitete. Ali, tako je na svim pozicijama u momčadi.

Što, osobno, želi do kraja sezone?

- Očekujem što veću minutažu.

Prvu utakmicu nakon povratka Moro je za prvu momčad odigrao baš u Koprivnici, evo, sad Dinamo tamo može potvrditi naslov prvaka. Očekuju li u Maksimiru da već u petak postanu i matematički prvaci?

- Naravno da očekujemo pobjedu, opravdano možemo ići na tri boda gdje god da igramo, tako da se nadam proslavi naslova.

Lisabon, Portugal, 140319. 
Stadion Luz.
Uzvratna utakmica osmine finala 2 . kola UEFA Europa Lige, S. L. Benfica - GNK Dinamo. 
Na fotografiji: Nikola Moro.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
CROPIX

Ipak, najvažnija utakmica do kraja sezone jest ona protiv Osijeka idućeg tjedna u Maksimiru u polufinalu Kupa. Jedina nakon koje nema popravnog, nema uzvrata. Jesu li misli momčadi već usmjerene na tu utakmicu ili je Koprivnica ipak glavna u glavama?

- Ma, ne razmišljamo samo o Osijeku, razmišljamo o prvoj sljedećoj kao da je zadnja i najbitnija. Ispadanje iz Europe nije nam odnijelo motive i naboj, borimo se za Kup i prvenstvo, imamo neke svoje ciljeve i toga se držimo.

Inače, Moro je u Dinamu osvojio trofeje, igrao je Ligu prvaka, europsko proljeće... Jedino što još nije doživio jest utakmica finala Kupa. Lani je još ozlijeđen, tek na početku rehabilitacije bio u Vinkovcima kao navijač.

- Da, nisam igrao niti lani, a niti pretprošle godine kad sam se ozlijedio baš u ligaškoj utakmici protiv Rijeke uoči samog finala s Rijekom. Ha, ako ćemo tako gledati, onda mi uistinu nedostaje još samo to finale.

Znamo da je prerano za konkretne odgovore, da puno toga i ne ovisi o njemu, ali može li se nazrijeti kakva mu je budućnost u Maksimiru, sprema li se neki transfer na ljeto?

- Kako sad stvari stoje, u Dinamu sam i nemam neke planove. No, ako u klub dođe ponuda s kojom je klub zadovoljan, porazgovarat ćemo.

Kad već spominjemo tu temu, da nije bilo one teške ozljede, pisali smo to već mnogo puta, Moro bi možda već bio u inozemstvu. No, ostao je u Dinamu, ispada da je zadnji iz te generacije koji je i dalje u Maksimiru.

Opet, mnogi od vršnjaka muče se i krvavo bore za minutažu, pogotovo za standardnost u tim momčadima. Kako on iz svoje pozicije gleda tu problematiku?

- U biti, samo Brekalo igra i mislim da nije pogriješio što je otišao, a poziv i nastupi u reprezentaciji su i dokaz za tu tezu. Ja sam ostao u Dinamu i zadovoljan sam tom odlukom, a hoće li moj put na koncu ispasti bolji, to ćemo tek vidjeti.

Eto, neki dan u intervjuu SN-u i Izet Hajrović je poručio mladim igračima da ne idu van odmah i onda se bore za svaku minutu, nego da odu kao zvijezde koje će odmah u tim klubovima i igrati.

- To je istina i mislim da je to pravi put. Makar, ne mora značiti da je siguran, jer imamo, s druge strane, igrače koji su u Dinamu bili najbolji i radili razliku u odnosu na ostale pa sad svejedno skupljaju minute.

Linker
04. svibanj 2024 16:32