Ronald Gorsic / CROPIX
TRENUCI KOJI SE PAMTE

BJELICA SE NAŠALIO S JUNAKOM DINAMOVE POBJEDE: 'BRUNO, JESI TI IGRAO DANAS?' Strijelac najljepšeg HNL gola: 'Bolje tri ružna gola nego jedan ovakav'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. studeni 2018. 16:24

Svi su, baš svi, nakon utakmice pričali samo o Petkoviću i škaricama za pamćenje. Priznali su i neki ljudi iz Lokomotive da im je došlo da zaplješću, a što ćeš drugo nakon takvog poteza nego zapljeskati, makar lopta završila i u tvojoj mreži.

- Ovo mi je prvi takav gol u karijeri - priznao je Petković, koji je u drugom poluvremenu umalo zabio još jedan sličan gol, no te je škarice osujetio Ivo Grbić.

- Zašto ne, da je ušlo... Dobro, u svakom slučaju, jako sam zadovoljan. Jako bitna tri boda, jako je lijepo zabiti atraktivan gol. Ipak, kad bih birao, bolje je zabiti tri ružna gola, recimo tako, s tri metra na prazan gol, nego jedan ovakav. Ali bitno je da nastavim zabijati i to je to.

Ali ovaj će se ipak dugo pamtiti, o ona tri “ružna” možda se ne bi toliko pričalo?

- Statistika se pamti isto, haha...

Je li već pokušavao takvo što izvesti? U Dinamu nije, ali možda u Italiji ili nekad u mlađim uzrastima?

- Jesam, pokušavao sam već, ali dosad je bilo neuspješno. Bogu hvala, ovaj je put uspjelo, sretan sam što je taj gol okrenuo tijek utakmice, sretan sam što na ovu stanku idemo s nekim mirom.

U Dinamu je sad sve lijepo, nakon europskog proljeća Modri su se sad i dobro izdvojili na ljestvici, imaju osam bodova više od prvog pratitelja, stvarno situacija koja se samo poželjeti može.

- Imamo jako dobar niz, od početka sezone dečki su odigrali na visokoj razini. Imamo širok kadar i svi su igrači dali svoj doprinos, svaki na svoj način. To nam je omogućilo da igramo toliko utakmica na tako visokoj razini.

Mora se priznati da se Petković odlično uklopio u momčad. Došao je zadnji, s nepoznatim mogućnostima, ali ovo što prikazuje uistinu je iznad svih očekivanja javnosti.

- S vremenom se sve više naučiš na momčad, rad sa stručnim stožerom, koji je jako kvalitetan i sigurno je pomogao da se što prije adaptiram na hrvatski nogomet i ovu momčad. Nadam se da ću s vremenom biti sve bolji - rekao je Petković, kojemu je ovo peti ligaški pogodak, a u obje minimalne pobjede protiv Lokomotive strijelac je bio on. Za 1:0 u Maksimiru zabio je s bijele točke, sad i u Kranjčevićevoj za isti rezultat.

Na kraju nije prošlo bez smijeha. Dok je Petković davao izjave, prošao je Bjelica, pogledao ga i pitao:

- Bruno, jesi ti igrao danas?

Nasmijao je Bjelica i Petkovića i sve prisutne. Jer ne samo da je igrao već je i zabio gol koji možda bude i gol sezone. Škarice kao iz knjige, rekli bismo.

Rezultati by SofaScore

Linker
03. svibanj 2024 15:05