TomislavKristo/ CROPIX
POVRATAK NOGOMETU?

BLIŽE SE DANI KONAČNE ISTINE ZA KARIJERU DINAMOVA 'PITBULLA' UEFA ga nije htjela ni poslušati, ostala je još samo jedna jedina instanca

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. rujan 2016. 01:05

Prolazite li ovih dana kraj teniskih terena u Zagrebu i primijetite li nekoga s kvalitetnim bekendom, nemojte misliti da se radi o nekom poznatom tenisaču. To je bekend Arijana Ademija, kažu oni koji prate da je sve bolji.

Kako je krenuo uskoro bi se kući mogao vratiti i s nekim peharom, s nekog od turnira na kojima igraju rekerativci, među kojima je puno bivših nogometaša, sportaša općenito. Tenis je postao opsesija i Arijanu Ademiju. Prošlo je 11 mjeseci otkad je saznao šokantnu vijest da je pao na doping-testu poslije susreta s Arsenalom, otad čeka konačnu odluku o svojoj sudbini.


Velika pravna igra

- Imamo najavu da bi početkom listopada slučaj mogao konačno biti na Sportskom sudu, na CAS-u - kazao nam je jučer Dinamov glavni direktor Tomislav Svetina.

No, službene potvrde zasad nema, sve je još u fazi najave, jer, proces je već ionako dugačak, velika je to pravna igra. Oteže li iz nekog razloga UEFA sa svojim dijelom postupka, ili taj ‘vrhovni sud’ CAS zbog nečega odugovlači, to nitko ne zna. Činjenica jest da čelna europska nogometna organizacija nije bila nimalo benevolentna prema Dinamu i Ademiju, na žalbenom postupku nije htjela čak do kraja saslušati ni Dinamove dokaze prikupljene u dva nezavisna i razdvojena laboratorija koji su rekli da je Ademi bio pozitivan jer je uzorak legalnog suplementa koji je uzeo bio kontaminiran nedozvoljenom supstancom. Ne igračevom već proizvođačevom greškom!?

Poznato je već i da je količina stanozolola u krvi bila minimalna, dovoljna za pozitivan nalaz, ali nedovoljna da bi ikako koristila Ademijevim performansama. To se zna, nije tajna. Međutim, UEFA na žalbenom postupku nije imala milosti, potvrdila je Ademiju četverogodišnju suspenziju, a Dinamo je slučaj odveo na CAS, na konačnu instancu.


Dokazi postoje

Naravno, u Maksimiru nisu izgubili nadu, kad dođe do parnice pred CAS-om vjeruju da će uspjeti svojim dokazima doći do povoljnije presude. Teoretski je moguće da CAS čak i ukine presudu, no, i da smanji kaznu na, recimo, dvije godine, to bi već bila velika stvar. S obzirom da godina kazne već istječe, Ademi bi se u tom slučaju mogao početi pripremati za povratak na teren.

Inače, u Dinamu ga još smatraju svojim igračem, ima ugovor kakav je imao i ranije, po tom se pitanju ništa nije promijenilo. I to je dokaz da u Dinamu vjeruju u preokret. A Ademi za to vrijeme igra samo tenis, nogomet mu je zabranjen. Čak i u nižim ligama, praktički rekreativno. I živi za dan kad će dokazati nevinost, možda već početkom listopada, ako najave iz Švicarske ovaj put budu točne.

Linker
20. travanj 2024 04:00