Osijek, 010810Stadion Gradski vrt.1. HNL NK Osijek - NK Hajduk.Na fotografiji: Golman Hajduka Danijel Subasic.Foto: Vlado Kos / Cropix
 Vlado Kos / Cropix
DRUGA FRANCUSKA LIGA

Bogati Monaco sa Subašićem napada prvi razred, Tours samo zagrijavanje?

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 30. srpanj 2012. 13:31

Monaco i Tours će tek danas odigrati svoju utakmicu prvog kola druge francuske lige, a utakmicu prenosi uživo Eurosport. Novi trener Monaca, Claudio Ranieri ima širok izbor igrača, od kojih su neki novopridošlice ovog ljeta u Kneževinu. Jakob Pulsen, Sebastian Ribas i Delvin Ndinga (došao za 6 milijuna eura iz Auxerrea) su pojačanja koja su došla u Monaco kako bi se klub ove sezone vratio u prvu ligu.

Ono što je PSG za prvu ligu to je od ove sezone Monaco za drugu ligu, glavni favorit s neograničenim budžetom čini se. Razlika je u tome što su PSG kupili šeici, dok je vlasnik Monaca Rus Dmitry Rybolovlev. U zadnjih pet utakmica kod kuće protiv Toursa, Monaco ima tri pobjede, dva neodlučena i bez poraza su.

- Pokušat ću ekipi usaditi pomalo od svakog načina igre, malo španjolske kreativnosti, talijanske trke i engleske požrtvovnosti. Ako to uspijemo primjeniti na igrače i taktiku bit ćemo stroj koji će gaziti sve. Moramo se dobro fizički pripremiti jer će i naši protivnici puno trčati - govorio je Ranieri u trenutku kad je preuzeo klub.

Napadač Valere Germain također misli kako je baš Monaco favorit za ulazak u prvu ligu:

- Naravno da smo favoriti. Vlasnik je dosta uložio u momčad pa čak i u trenera i na nama je sad da to opravdamo igrama na terenu. Pojačanja su tu, uigrani smo i spremni za teške utakmice. I ostali nas postavljaju za favorite što može donjeti i ponekad pritisak, ali znat ćemo se nositi s time - rekao je Germain koji je prošle sezone postigao osam pogodaka.

Kad je u pitanju sastav, tu Ranieri nema prevelikih problema. Jedini koji će sigurno nedostajati je branič Coulibaly koji je suspendiran dok je Kurzawin nastup pod upitnikom zbog povrede noge.

Tours je odigrao pet prijateljskih utakmica, od St. Etienea je izgubio 2:0, a od Lavala 3:1. Protiv jakog Clermonta odigrali su 0:0, a s Niortom i Orleansom su igrali 1:1 . Dosta igrača je napustilo Tours ovog ljeta, otišli su Titi Buengo, Kevin Lejeune, Julien Cardy and Romain Genevois. Trener Zeidler je poznat po tome što voli raditi s mladim igračima i davati im prilike, sad je pravo vrijeme da pokaže što i koliko zna.

Nakon što su im zbog prestanka ugovora otišli navedeni igrači koji su bili među najskupljima (onda i najboljima), Tours je potpisao dosta mladih igrača, od kojih neki još nemaju seniorskog iskustva. Trener Zeidler ističe kako je jedini cilj ove sezone borba za ostanak u ligi.

- Monaco je izvrsna momčad s jakim pojedincima. Oni imaju više internacionalaca, igrača punih iskustva i dobrog trenera. Monaco ima sve dok mi imamo puno manje ali se zbog toga nećemo predate. Trebat će i njima vremena da se uigraju. Protiv Monaca smo već igrali ranije ali sad su tu drugi igrači i trener. Oni neće dobiti svaku utakmicu sigurno, bit će tu i pokoji poraz pa zašto jedan od tih ne bi došao od nas - pitao se trener Zeidler na press konferenciji, ističući kako idu hrabro u Kneževinu, a ne s bijelom zastavom.

Linker
18. svibanj 2024 11:41