Kirby Lee-USA TODAY Sports / USA Today Sports
UVIJEK MOTIVIRAN

BOLT SE NALJUTIO NA PROVOKACIJE 'Što je veća priča, veća je i moja želja da ih svladam'

Piše: Filip OžboltObjavljeno: 05. kolovoz 2016. 16:45

Nakon što je Usain Bolt dobio dozvolu Jamajčanskog olimpijskog odbora za nastup u Riju, iako zbog ozljede nije završio domaće kvalifikacije za Igre, njegov najveći suparnik Justin Gatlin označio je to kao “nepotizam” i time razljutilo svjetskog rekordera.

- Mislim da tijekom godina nisu naučili da što je veća priča, veća je i moja želja da ih svladam. Veselim se tome, bit će uzbudljivo, osjetit će svu moju ljutnju kao i uvijek - zaključio je najbrži čovjek na planetu, koji je na olimpijskim kvalifikacijama istegnuo tetivu.

Osvajač zlata na 100, 200 i 4x100 metara na posljednjim dvjema Igrama pokušat će postati prvi atletičar kojemu je to uspjelo tri puta, a utrke na 200 metara u Londonu prošli mjesec izjavio je da se osjeća bolje nego prije Svjetskog prvenstva u Pekingu lani.

Britain Athletics - 2016 London Anniversary Games - Queen Elizabeth Olympic Park, Stratford, London - 22/7/16
Jamaica's Usain Bolt celebrates winning the Men's 200m 
Action Images via Reuters / John Sibley
Livepic
Action Images via Reuters / John Sibley Livepic / REUTERS

- Imam puno više samopouzdanja, osjećam se ugodnije s onim gdje sam sada. Ne volim predviđati vremena jer nikad ne znate što će se dogoditi, no, mislim da na 100 metara mogu ići do 9.6 sekundi - najavio je Jamajčanin, čiji je svjetski rekord 9.58, dok je na SP u Pekingu za zlato trčao 9.79.

- S trenerom Glenom Millsom radim odličan posao, sve ide prema planu. Osjećam se odlično, nemam problema i sretan sam s napretkom koji postižem - zaključio je Bolt, koji će (vjerojatno) finale na 100 metara trčati 13. kolovoza.

Linker
25. travanj 2024 18:08