Julien Duval BHM

 BHM
BHM 2024.

8760 sati organizacije za tri dana, tri lokacije, tisuće posjetitelja i nezaboravne atletske doživljaje

Događanja na ovakvoj razini pripremaju se tijekom cijele godine, pa su tako organizatori iz AK Dinamo-Zrinjevac otkrili kako već sa završetkom jedne godine, kreću u organizaciju druge godine
Piše: SNObjavljeno: 02. rujan 2024. 16:47

Boris Hanžeković memorijal svjetski je atletski spektakl poznat u cijelom svijetu. Ovaj miting s tradicijom dugom 74 godine svake godine dovodi vrhunska imena osvajača europskih, svjetskih i olimpijskih odličja. Samo u posljednjih 20 godina na Boris Hanžeković memorijalu su 90 puta startali olimpijski pobjednici, a 160 puta svjetski prvaci poput atletskih legendi Usaina Bolta, Colina Jacksona, Gail Devers, Javiera Sotomayora, Allyson Felix, Ivana Pedrosa.

Tri dana, tri atraktivne lokacije ono su što će i ove godine od 6. do 8. rujna okupiti više od 10.000 posjetitelja i medija iz svih dijelova svijeta na Zagreb City Challenge na Trgu bana Josipa Jelačića, Memorijalu Ivana Ivančića na Gradskim fontanama te Memorijalu Borisa Hanžekovića u Sportskom parku Mladost.

Događanja na ovakvoj razini pripremaju se tijekom cijele godine, pa su tako organizatori iz AK Dinamo-Zrinjevac otkrili kako već sa završetkom jedne godine, kreću u organizaciju druge godine. To dakako ne bi trebalo začuditi nikoga tko o organizaciji događanja zna barem ponešto, jer Boris Hanžeković memorijal zadnjih godina nije više “samo” atletsko natjecanje - on je vrhunac bogatog atletskog tjedna koji ove godine obuhvaća Dodjelu stipendija najperspektivnijim mladim atletičarima, te Drugu BHM atletsku konferenciju koja će okupiti brojne stručnjake iz atletike, kao i sporta općenito.

U samu organizaciju uključeno je preko 350 ljudi koji nekoliko dana pred miting predano rade danonoćno kako bi na dane događanja sve bilo na svom mjestu. Veliki organizacijski izazovi donose velike pobjede - a one su tisuće zadovoljnih posjetitelja, kao i 800 natjecatelja iz 50 zemalja svijeta koji se svake godine vraćaju na ovo svima im drago natjecanje. Tako će se na lokacijama ovog trodnevnog spektakla “prošetati” čak 4000 onih kojima su podijeljene sportske ili organizacijske akreditacije.

Zahvaljujući Zagreb City Challengeu glavni zagrebački trg gotovo se preko noći pretvara u atletsko središte na koje se velikim kamionima za potrebe doskočišta skoka u dalj dovozi čak 20 tona pijeska i montira 60 metara duga staza za zalet, kojima atletika postaje nikad bliža publici gdje se doslovno može čudi svaki zamah, uzdah, čuti koraci u trku i osjetiti pijesak u zraku nakon skoka.

image

Julien Duval BHM

BHM

Noćni spektakl pod zvijezdama na Gradskim fontanama 7. rujna okupit će najbolje bacače kugle koji godinama uz zvukove fontana, svjetlosne projekcije i pljesak podrške obaraju rekorde. Šetnica oko Fontana tako postaje sportska aleja, a betonski krug onaj iz kojeg će letjeti kugle od željeza teške svaka 7,26 kg.

Pripreme stadiona na Mladosti koji će 8. rujna okupiti tisuće ljudi, krenule su prije mjesec dana - pregledi sportske opreme, travnjaka, staze, bacališta, brendiranje više od 2 km materijala za uređenje stadiona i svega onoga što je potrebno kako bi se održala 21 profesionalna natjecateljska disciplina, kao i one dječjeg natjecanja koje će se održati u jutarnjim i prijepodnevnim satima.

Tako je danas skraćeno zvani BHM sportsko događanje koje s nestrpljenjem očekuju mnogi koji već tjednima prate u medijima najave, gostovanja i intervjue, kao i aktualne vrhunske rezultate naših atletičara. Da je sasvim opravdano veliko zanimanje domaćih i svjetskih medija govore i brojke od prošle godine - tako su snimke prijenosa 73. Boris Hanžeković memorijala uživo otišle u više od 130 zemalja svijeta, broj medijskih objava prešao je 730 u nekoliko tjedana oko mitinga, dok se doseg na društvenim mrežama mjerio u milijunima.

Odbrojavanje do početka je započelo, ulaznice za 8. rujna ubrzano se rasprodaju, stoga vjerujemo kako nas i ove godine zasigurno očekuje još jedan vrhunski miting koji se ne propušta.

Sadržaj je nastao u suradnji sa Atletskim klubom Dinamo Zrinjevac - organizatorom 74.Boris Hanžeković memorijala.

74. Boris Hanžeković memorijal održava se od 6.do 8. rujna 2024.

6.9.2024. održava se 3. Zagreb City Challenge na Trgu bana Jelačića

7.9.2024. održava se 10. Memorijal Ivana Ivančića na Zagrebačkim

fontanama

8.9. održava se 74.Boris Hanžeković memorijal. Ulaznice su dostupne na

portalu ulaznice.hr.

Linker
05. rujan 2024 10:39