Boris Hanžeković memorijal

 RENATO BRANđOLICA
Atletska konferencija

Druga BHM atletska konferencija važan je događaj za unapređenje i razvoj sporta na nacionalnoj i međunarodnoj razini

Interes sudionika, gostiju predavača i panelista potvrdio je uspjeh prvog izdanja BHM atletske konferencije, što pokazuje potrebu i interes javnosti za događajem koji obrađuje aktualne i važne atletske, ali i šire sportske teme, te educira i povezuje hrvatske i inozemne sportaše i stručnjake iz područja atletike i sporta.
Piše: SNObjavljeno: 06. rujan 2024. 14:07

Tako će se i ove godine u sklopu tjedna vrhunske atletike 74. Boris Hanžeković memorijala koji traje od 6. do 8. rujna, održati Druga BHM atletska konferencija, u subotu 7. rujna u hotelu Hilton Garden Inn od 12 do 15 sati.

U vrijeme kad i sve više vrhunskih sportaša javno govori o tome, vrlo zanimljiv bit će panel „Mentalno zdravlje i psihološka priprema sportaša“ na kojem će sportaši, treneri i sportski psiholozi govoriti o važnosti mentalnog zdravlja u sportu, s naglaskom na pritisak na velikim natjecanjima. U tu svrhu okupljeni su i vrhunski panelisti: Sergej Jakirović, glavni trener GNK Dinamo, Ivana Španović, aktualna svjetska prvakinja u skok u dalj, Filip Mihaljević, rekorder Hrvatske i aktualni doprvak u bacanju kugle, Vedrana Radić Brajnov, sportska psihologinja i predsjednica Razreda za psihologiju sporta pri hrvatskoj psihološkoj komori.

U nastavku konferencije na panelu Održivost i nasljeđe velikih sportskih događaja sudjelovati će državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, najbolji bacač koplja svih vremena, trostruki olimpijski pobjednik i svjetski rekorder u bacanju koplja a danas uspješan trener - Jan Železny, predsjednik Slovenskog atletskog saveza Primož Feguš i projekt manager Boris Hanžeković memorijala Natko Bošnjak.

U nastavku Druge BHM atletske konferencije sudionici će moći sudjelovati u razgovoru s olimpijskim pobjednikom na 400 metara prepone iz Barcelone 1992. i svjetskim prvakom iz Stuttgarta 1993. Kevinom Youngom. Njegovo je trčanje preko visokih prepona predstavljalo svojevrsnu revoluciju u ovoj disciplini pa je gotovo tri desetljeća držao i svjetski rekord.

Za kraj konferencije ostavljeno je predavanje vrhunskog atletskog trenera Dylana Armstronga. Armstrong je bio vrlo uspješan bacač kugle, osvajač svjetskih i olimpijskih medalja, a danas je trener aktualnog svjetskog prvaka i olimpijskog pobjednika u bacanju kladiva Ethana Katzberga.

Druga BHM atletska konferencija održava se u sklopu Boris Hanžeković memorijala, jednog od najuglednijih atletskih događaja u regiji, što joj daje poseban značaj .Ona je važna za Hrvatsku jer predstavlja važan događaj za unapređenje i razvoj sporta, posebno atletike, na nacionalnoj razini, ali i jača ugled Hrvatske kao centra za sportske događaje i edukaciju, čime se povećava njezina međunarodna vidljivost u svijetu atletike. Ova konferencija omogućava domaćim sportskim stručnjacima, trenerima i sportašima da se educiraju i razmjenjuju ideje s vodećim stručnjacima iz Hrvatske i inozemstva, što doprinosi podizanju kvalitete sporta u zemlji.

image

Boris Hanžeković memorijal

RENATO BRANđOLICA

“Naša je vizija postati ključni godišnji edukativno-sportski projekt u sklopu Boris Hanžeković memorijala, kako bismo, uz vrhunsko atletsko natjecanje, maksimalno iskoristili priliku za edukaciju i usavršavanje domaćih i stranih sportskih stručnjaka, kao i svih koji žele napredovati u atletici i sportu. Ovogodišnje teme su izuzetno važne za svakog sportaša te za razvoj atletike, sporta i društva u cjelini.” . istaknuo je Natko Bošnjak, projekt manager Boris Hanžeković memorijala.

Organiziranjem BHM atletske konferencije Boris Hanžeković memorijal kao najstarija sportska priredba u Hrvatskoj i jedan od 15 najboljih svjetskih atletskih mitinga, danas je više od sportskog natjecanja - sportska manifestacija koja uspješno spaja sportsku izvrsnost, vrhunski natjecateljski dio, kao i društvenu odgovornost promičući važnost stručnosti, edukacije i povezivanja sportskih dionika na međunarodnoj razini.

Sudjelovanje na Drugoj BHM konferenciji je besplatno, uz prijavu putem internetske stranice Boris Hanžeković memorijala zagreb-meeting.com.

Sadržaj je nastao u suradnji s Atletskim klubom Dinamo-Zrinjevac - organizatorom 74.Boris Hanžeković memorijala.

74. Boris Hanžeković memorijal održava se od 6.- 8. rujna 2024.

6.9.2024. održava se 3. Zagreb City Challenge na Trgu bana Jelačića

7.9.2024. održava se 10. Memorijal Ivana Ivančića na Zagrebačkim fontanama

8.9. održava se 74.Boris Hanžeković memorijal. Ulaznice su dostupne na portalu ulaznice.hr.

Linker
06. rujan 2024 14:08