BUNDESLIGA

Borussiji u Hamburgu trebaju bodovi, Klopp ne smije dati priliku Bayernu da se odlijepi

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 22. rujan 2012. 12:09

U Bundesligi s ovim kolom počinju tzv. engleski tjedni! Izraz je to kojeg bundesligaši vežu uz iznimno tijesan raspored, kada će se utamice bilo lige bilo Kupa igrati i tijekom tjedna, pa više neće samo one momčadi koje igraju europska natjecanja biti s punim rasporedom.

Osim gustog rasporeda, pred HSV-om stoji iznimno teška zadaća ovo kolo. Na noge im dolazi aktualni prvak Borussia, momčad koja ne igra na svojoj najvišoj razini, ali ipak ekipa s izuzetnom individualnom igračkom kvalitetom te navikom pobjeđivanja, koju su u nekoliko navrata demonstrirali i ove sezone. Za HSV stvari teško da mogu biti gore. Bez bodova su te im je pet ili šest igrača, koji nisu sigurni prvotimci ali bi mogli konkurirati, sada ozlijeđeno ili suspendirano (Aogo, Bruma, Kačar, Jiracek, Rincon...). U postojećim okolnostima, trener Fink niti nema nekog posebnog izbora kod sastavljanja momčadi.

Unatoč svim problemima, Fink je bio sretan kako im u goste dolazi upravo Dortmund:

- Uvijek je posebno uzbudljivo kada vam u goste dolazi aktualni prvak. Tada nema rezultatskog imperativa pa momčad može slobodno igrati i pokazati što zna. Uostalom, ovo je prva prilika za neke od novopristiglih igrača da se pokažu publici. Našoj momčadi nedostaje određeni broj igrača, ali to nije važno, utoliko više ako znamo da je Dortmund igrao tešku utakmicu tijekom tjedna.

Dortmund je protiv Ajaxa pokazao da je naučio prošlogodišnju lekcije Lige prvaka pobjedom u utakmici kakvu prošle sezone vjerojatno ne bi pobijedili. Za ovu će im utakmicu nedostajati centralni vezni Gundogan, kojeg će zamijeniti netko iz dueta Bender-Leitner. Trener Klopp ostao je tajnovit tko će krenuti u prvoj momčadi:

- Tijekom 'engleskih tjedana' iskušat ćemo obojicu mladića i tada ćemo znati koji od njih dvojice je trenutačno u stanju više doprinijeti za momčad.

Osim te promjene, Klopp se nije želio direktno izjasniti hoće li igrati Grosskreutz, Götze ili Reus, već je ponovo napomenuo kako će zbog gustog rasporeda svi dobiti odgovarajuću minutažu.

Što se protivnika tiče, strateg Dortmunda jasno misli kako Hamburg vrijedi puno više od aktualnog stanja na ljestvici:

- Očekuje nas pun stadion koji sigurno neće biti na našoj strani. Hamburgova je momčad pretrpila mnoge promjene, a ova utakmica će biti sve samo ne 'šetnjica'. Uostalom, kada u protivničkoj ekipi igra Van der Vaart morate uvijek biti na oprezu. Riječ je o igraču svjetske klase.

Linker
26. travanj 2024 23:46