Tom Dubravec / CROPIX
SMJENA U SPLITU

Braća Žužul prekrižili Ivana Matića, trenera za 2015. godinu traže izvan Dalmacije!

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 20. prosinac 2014. 11:27

Nakon što su od ulaska u HNL 2010. godine povjerenje poklanjali trenerima iz vlastitog dvorišta (Tonći Bašić i Ivan Matić), nakon što su momčad davali u ruke prokušanim stručnjacima hajdučke provenijencije (Ivan Katalinić i Zoran Vulić), te nakon što su probali i sa zemljakom Stankom Mijom Mršićem, čini se da je sazrelo vrijeme da se RNK Split odmakne od Splitsko-dalmatinske županije. Ili barem u Parku mladeži misle da je sazrelo vrijeme za iskorak i angažman stručnjaka koji će doći sa strane i pritom biti neopterećen ovdašnjim odnosima.

Mnogo stvari upućuje na ovakav razvoj događaja, dosta je signala proizašlo iz kluba i njegova okružja koji sugeriraju da su Slaven i Jozo Žužul donijeli odluku u 2015. godinu, odnosno u proljetni dio prvenstva krenuti s novim trenerom. Iz druge sredine.

Početkom ove godine, nakon što je Split na početku drugog dijela prvenstva izgubio od Hajduka i Dinama, a što je rezultiralo smjenom Mršića, braća Žužul opasno su bila zapela za Roberta Prosinečkog. Popularni Žuti tada je sjedio u Zagrebu bez posla, netom se vratio iz Turske, a u Splitu su smatrali da im treba baš takvo veliko, karizmatično ime. Igračka legenda s obećavajućom trenerskom karijerom. Međutim, Prosinečki se nije dao nagovoriti na dolazak u Park mladeži, zapravo, nije mu se ulazilo u HNL stvarnost. Do nikoga drugoga braći Žužul nije bilo toliko stalo.

Nakon burnog završetka sezone koji je obilježen rastankom s petoricom igrača nakon poraza u gradskom derbiju od Hajduka (2:1), zapravo stavljanjem na transfer-listu i sporazumnim raskidom ugovora (Mate Bilić, Tomislav Dujmović, Aljoša Vojnović, Henri Belle, Tomislav Glumac), čekao se sljedeći potez uprave. Sedam utakmica bez pobjede i kompromitirana pozicija u prvenstvu (6. mjesto s velikim zaostatkom za Hajdukom, Lokomotivom i Zagrebom) nisu se smjeli zanemariti, kao ni činjenica da Split baš nikoga nije oduševio onime što je prikazivao na terenu. U igračku svlačionicu uvukao se nespokoj da će biti još prisilnih odlazaka, iako je bilo jasno da ni trenerska pozicija nije sigurna koliko god Slaven Žužul štitio Ivana Matića.

Konačno, izgleda da je ovih dana odluka donesena, izbor trenera je sužen ili se nametnuo sam od sebe i kreće se u realizaciju posla. U ovom trenutku taj trener ima prioritet, s njim će se razgovarati, ali definitivno je iskazana zainteresiranost s obje strane. Hoće li se naći i u svim ostalim detaljima, to tek treba vidjeti.

Popunjavanje igračke ruže trenutno je u drugom planu, iako se razgovaralo s nekim igračima. Za neke od njih upravo bi dolazak ovoga trenera mogao biti presudan, a barem jedan od njih već je dugo na radaru i tiha želja Crvenih.

Linker
28. travanj 2024 15:26