Goran Mehkek / CROPIX
RESPEKT HRVATSKOJ

Brazilci u Zagrebu: 'Modrić bi sigurno igrao u Scolarijevoj momčadi. Sammir? Nikad čuo'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. prosinac 2013. 14:30

Nije se trebalo dugo čekati, prvi brazilski novinari već u subotu su stigli u Zagreb. Ugledna TV Globo poslala je u Hrvatsku novinara Marcosa Uchou, dopisnika iz Pariza i snimatelja koji su došli napraviti priču i reportažu iz zemlje s kojom će otvarati Svjetsko prvenstvo. Prvi stand-up s maksimirskog travnjaka, a onda su otišli u Siget na utakmicu Dragovoljac - Lokomotiva (!).

- Želimo pričati s golmanom Ivkovićem, čovjekom koji je obranio dva gola Maradoni - kazao nam je kolega Marcos, koji nam je otkrio da u Brazilu Hrvatsku iznimno cijene.

- Sve znamo o vašoj povijesti, kako je stvarana vaša država, znamo i o vašim nogometnim uspjesima. Neće nam biti lako na otvorenju, točno je da Hrvatska nema što izgubiti i da bi mogla napakostiti našim ambicijama - govori Marcos, koji je više puta radio priče o hrvatskom nogometu, još u Francuskoj na SP-u.

- Trebali smo igrati finale s vama, ali vam je zabio Thuram. Jedina dva gola u karijeri. Pričao sam poslije ljudima da sam dan ranije na treningu Francuza vidio Zidanea kako govori Deschampesu: “Nemoj blokirati Thurama, pusti ga neka puca, on ionako ne može zabiti gol!” Bili ste hit prvenstva, žao mi je što se nismo našli u finalu. Igrali smo međusobno u Njemačkoj, mislim da ste tada imali bolju momčad nego sad.

Počeli smo ga razuvjeravati, možda ga malo i uplašili.

- Da, kad ovako gledamo, imate stvarno odlične pojedince. Recimo, Brazil nema igrača kao što je Modrić, on bi mogao igrati kod nas. Paulinho? Ma ne, nije ni blizu Luki. Mandžukić je također sjajan, mi imamo problem s napadačima. Ako neće igrati Fred, mogli bismo imati poteškoća, nemamo adekvatnu zamjenu. Tko će vama zamijeniti Mandžukića, Eduardo? Sjajan dečko, bio je vrhunski u Arsenalu, šteta što se ozlijedio. Radio sam priču o njemu, oduševio me.

Za drugog hrvatskog Brazilca nije znao...

- Sammir? Nikad čuo! Igra za Hrvatsku? Oprostite, stvarno nisam znao...

Bilo je to dovoljno za prvi put, doći će opet u ožujku. Ne samo on, bit će sve više brazilskih novinara u Hrvatskoj. Mi smo njima - dobra priča!

Linker
01. svibanj 2024 14:50