NAPAD TRANSPARENTIMA

Brbić odgovorio navijačima: 'Možemo otići, nije problem, ali treba dovesti stvar do izbora'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 20. travanj 2015. 22:54

Navijači Hajduka digli su kuku i motiku transparenata protiv uprave, pokazali su što misle, bilo je to pismeno - "uprava odlazi"!

Premda nisu povicima kontra uzurpirali eter, nego su bodrili momčad iz svega glasa, cijelo su vrijeme uzduž čitavog sjevera sa pet velikih transparenata pokazali da su:

1. protiv uprave, jer ne odobravaju njihove poteze, "projekt revolucije s krivim ljudima", pisalo je.

2. protiv su Vučevića, jer njegovi rezultati rada... Nema ih! Nedostatak vizije i lutanje u mraku, poruka je.

3. protiv su HNS-a i mirenja sa Savezom: ruka neprijatelju, jeftina politika, nedostatak muda...

Suma sumarum: zazivaju se - IZBORI! Demokracija na djelu. Poruke su jasne.

I u Hajduku pred porukama ne zatvaraju oči. Predsjednik Marin Brbić, koliko znamo, nije pravio pitanje da li dopustiti stavljanje takvih transparenata na sjevernom dijelu gledališta, pa makar natpisi bili upereni protiv uprave i njega samoga:

- Naravno da će ih izvjesiti, ne treba zabranjivati, neka kažu što misle, apsolutno sam protiv cenzure... Svatko ima pravo na svoje mišljenje i to je najbolji izraz demokracije – odgovorio je Brbić na upite zaštitara.

Vidjevši transparente značilo bi i da ovoj upravi Hajduka vrijeme definitivno curi, da se ne trebaju ni kandidirati na novim izborima, da je vrijeme za nove face!? Poletan, Vučevićev Hajduk, bacio je natpise u sjenu, unatoč porazu.

No, zapisano ostaje, poruke su crno na bijelo. Predsjednik Hajduka Marin Brbić ne bježi od odgovornosti:

- Svi smo svjesni svoje odgovornosti u trenutku kad nema sportskog rezultata, a rekao bih da drugih rezultata ima, ali sportski nedostaje i to nas pritišće. Rano je govoriti o novom mandatu, možemo odmah otići, nije problem, ali treba dovesti stvar do izbora. Ne može se napustiti brod usred plovidbe. Želim naglasiti da je odlazak najmanji problem i da smo svi svjesni odgovornosti.

O porukama Vučeviću, te Mariju Maloči, Brbić otvoreno kaže:

- Ružne su poruke našem dojučerašnjem kapetanu koji je u jednom razdoblju imao neosporive zasluge za klub, ružne i za Vučevića koji radi najbolje u zadanim okolnostima...

O odnosima s HNS-om, poseban je stav, sasvim konkretan:

- Mi smo se HNS-u suprotstavili kad nismo igrali utakmicu u Zagrebu protiv Dinama i ne slažem se s napisanim procjenama. Može se tumačiti i da smo mi dobili zadovoljštinu, zašto nama ne upisati plus, jer oni su prihvatili razgovor sa suspendiranim funkcionerima, došli su u Split na razgovore. A nema alternative pregovorima! – smatra Brbić.

Slično kao u domovinskom ratu kad je stoput oglašavano primirje dok se nije pronašlo konačno rješenje i potpisalo pravo primirje. Brbić kaže:

- Mi kroz razgovor moramo zaštititi interese Hajduka, drugog puta naprosto nema! Razgovarati se mora i alternativa ne postoji. Imamo i zacrtane ciljeve koje želimo postići u odnosima s HNS-om i kako ćemo do njih doći nego razgovorom – objašnjava Brbić.

Naravno da su transparente vidjeli i u HNS-u, neće to biti jednostavno, taj projekt odjednom približavanja reprezentacije prema narodu, kako će se provesti tzv. "fan-zone"... No, jednom mora i to početi.

Brbić je istaknuo: Alternative razgovorima nema, ma što god napisali na transparentima!

A sjever Poljuda neka bude kao "Speaker's corner" u Londonu, na Hyde Parku, neka izvjese i kažu sve što misle da bi trebali... Bolje reć' nego puknit. Pitanje je koliko njih baš sve to misli i koliki su pisali natpise, ali da se transparenti unesu i da vise cijelo vrijeme utakmice, problema nema!

Baš kao što Brbić kaže da je spreman otići zbog nedostatka (sportskog!) rezultata i da su svi svjesni odgovornosti. Ali, dajmo da dođu izbori!

Malo je ružno da se izbori vrte u doba kad već iduća sezona treba biti spakirati, ali i to je cijena demokracije, spore poput puža..

Linker
08. svibanj 2024 00:33