Cropix
HAJDUKOV PREDSJEDNIK

Brbić se ocijenio četvorkom: 'Nisam odlučio hoću li se kandidirati za novi mandat'

Piše: Aleksandar HoligaObjavljeno: 21. travanj 2015. 14:57

Svaki razgovor s predsjednikom uprave Hajduka počinje s neodumicama oko čega smije, a ako čega ne smije davati izjave. Premda je u međuvremenu HNS napravio prvi korak prema zakapanju ratne sjekire slanjem delegacije u Split i dogovorom oko organizacije utakmice reprezentacije na Poljudu, suspenzija saveza (još uvijek) je na snazi i Marin Brbić ne bi smio javno komentirati odnos kluba prema nogometnim vlastodršcima, kao ni ono što spada u sportsku, natjecateljsku domenu. Stoga ga pitamo kako ocjenjuje svoj dosadašnji mandat na čelu uprave kluba – dakle, od jedan do pet, koliko?

- U poslovnom segmentu ocijenio bih svoj rad s četvorkom. Napravili smo vrlo važne korake prema financijskom ozdravljenju kluba, uvelike raščistili situaciju koju smo zatekli i sad smo već vrlo blizu tome da klub postavimo na sigurne temelje kako bi u bliskoj budućnosti mogao napredovati - kaže Brbić.

Rezultatski pomak je izostao, što je bilo i očekivano u okolnostima 'stezanja remena', iako se sigurno moglo i bolje. No, minimalni natjecateljski cilj – plasman u Europu – ostvaren je dosad svake sezone i ostaje samo još pitanje hoće li Hajduku isto uspjeti i ove. Iako momčad može to izboriti i preko prvenstva (dostatno je četvrto mjesto – ili treće, u slučaju da RNK Split osvoji kup…), uzvratni ogled polufinala kupa s gradskim rivalom u srijedu bit će utakmica istine za Hajduk. O ishodu će ovisiti i raspoloženje navijača prema aktualnoj vlasti u klubu: na utakmici protiv Rijeke prošlog vikenda, transparenti koji žestoko kritiziraju upravu pojavili su se na poljudskim tribinama prvi put u Brbićevom mandatu…

- Nemam ništa protiv toga da navijači na taj način izražavaju svoje mišljenje. To je njihovo pravo i nikome na pada na pamet da im ga osporava. U ovom klubu vlada demokratsko okruženje.

Sigurno Brbiću nije bilo svejedno vidjeti Torcidine 'packe', ali njegovo predsjednikovanje je pri kraju; bliže se izbori za Nadzorni odbor na kojima će svi članovi kluba moći glasati, a novoizabrani 'nadzornici' izabrat će novu upravu. Izbori su zakazani za 4. srpnja, uoči starta nove sezone i na samom početku prijelaznog roka. Do tada bi Hajduk već trebao dobiti novog, 'stalnog' trenera umjesto privremenog, Gorana Vučevića. Nije li to malo nezgodan tajming, jer tko će se odlučiti za važne poteze u situaciji kad se očekuje prijenos dužnosti unutar kluba?

- To ne bi trebalo predstavljati nikakav problem. Apsolutno će postojati kontinuitet vlasti i neće biti skrivanja. U srpnju će se birati Nadzorni odbor, koji tek potom treba raspisati natječaj za upravu. U međuvremenu, ja ću nastaviti raditi i moja će odgovornost biti jednaka kao i prvog dana kad sam preuzeo dužnost, sve dok ne dobijemo novog predsjednika – a to neće biti prije rujna ili listopada - kazao je Brbić.

Novog ili možda – starog? Hoće li se on ponovno kandidirati, želi li još jedan mandat za čelu Hajduka?

- Nisam još odlučio… Kao i svi u klubu, sada sam maksimalno posvećen aktualnim zadacima jer nalazimo se u jako važnom periodu za Hajdukovu budućnost - objašnjava.

- O tome bih li se kandidirao za novo razdoblje od četiri godine odlučit ću kad dođe vrijeme. Dosta se stvari još može promijeniti…

Linker
19. svibanj 2024 18:58