Cropix
TEŽAK UDARAC

Brbić uz trenera: 'Bilo je to katastrofalno. Za razliku od igrača Osijeka naši su ostali doma'

Piše: Frane VulasObjavljeno: 09. studeni 2015. 10:01

Minimalan poraz od Osijeka mnogo teže je pao Hajdukovcima čak i od poljudskog debakla protiv Rijeke (0:3) tjedan dana ranije. Ne samo zbog kvalitete protivnika koji se za razliku od Rijeke bori za ostanak već i zbog katastrofalnog, vrlo blijedog dojma koji su ostavili. Hajduk protiv slabašnog, rekli bismo gotovo nikada slabijeg Osijeka nije kroz igru stvorio nijednu pravu priliku. Drugi poraz u nizu momčad trenera Damira Burića probudio je nakon snova o borbi za naslov jesenskog prvaka.

- Nije u pitanju kriza, glavni je problem što se u utakmicu nije ušlo kako treba. U pravu je trener Burić kada je kazao kako je gledajući kako se Osijek požrtvovno bori mislio kako je to njegov Hajduk. Osijek nam je pokazao kako se treba boriti za svoj klub. Za razliku od igrača Osijeka naši su ostali doma. Bilo je to katastrofalno. Nešto smo pokušavali u drugom poluvremenu, ali već je bilo kasno. Neobjašnjivo mi je kako smo loše odigrali – ni nakon prospavane noći ništa lakše nije bilo predsjedniku Hajduka Marinu Brbiću.

- Normalna je stvar u sportu izgubiti utakmicu, ali nedopustivo je izgubiti ovako. Zadaća struke je da pronađe način kako da se opet postavimo kako treba – istaknuo je Brbić.

Iako je Burić nakon susreta istaknuo kako nema kazni jer je poraz najveća kazna logično je i dan poslije upitati hoće li biti kakvih sankcija za igrače?

- O svemu ćemo porazgovarati unutar četiri zida. Ako će ih i biti to ćemo o tome ćemo interno raspraviti u klubu u idućim danima. Sada je prvenstvena pauza, imamo vremena da se posložimo – rekao je Brbić. Dodali bismo da Hajduku pauza dolazi u pravom trenutku, kao melem na rane i prilika da se pregrupira. Na tu temu je Brbić dodao.

- Problem je što imamo nedovoljno širok kadar. Nemamo kadar kao neki drugi klubovi koji imaju po dva ili više dobrih igrača na svakoj poziciji. A i ozljede su nas zaista unazadile. Imamo napadača Ohandzu koji mjesec dana na igra, desni bočni Velazquez se također ozlijedio, Milić i Bilji su nastupili iako su dugo bili zbog ozljeda pod upitnikom. To su činjenice, ali ne želim da to budu opravdanja. Pristup je bio za svaku osudu. Protiv Rijeke nam 25 tisuća ljudi nije zviždalo ni unatoč porazu jer smo u susret ušli kako treba. Moramo do sljedeće utakmice popraviti pristup – zaključio je Brbić.

Linker
08. svibanj 2024 07:29