HRVATSKI 'Z FAKTOR'

BREKO I MAMIĆ 'ZAPALILI' STUDIO HITOM MITRA MIRIĆA 'Ne može nam ni'ko ništa...'

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 29. lipanj 2015. 10:44

Zdravko Mamić gostovao je u emisiji televizije Z1 'Sport nedjeljom', a osim intimnog obračuna s aktualnim i bivšim izbornicima Hrvatske, Nikom Kovačem, Slavenom Bilićem i Igorom Štimcem, izvršni predsjednik Dinama predstavio je gledateljima i mali glazbeni šou. Voditelj Ante Breko nije prvog dopredsjednika HNS-a pitao o aktualnoj aferi s namještanjem utakmica u koju je umiješan predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, no tražio je ocjenu dosadašnjeg Šukijevog mandata i dobio - hit dana.

'Jesmo li dobili sve što smo očekivali od Šukera?'

"Pa naravno da smo dobili. Dok svi drugi propadaju, što nije naša radost, mi stalno napredujemo i idemo naprijed. Mi gradimo iz dana u dan, bilo da je to infrastruktura, bilo da su to uvjeti, bilo da je to organizacija, stalno radimo pomake prema naprijed. Međutim, naravno da je nemoguće u ovom okruženju stalno se penjati, jer što se više penjete, toliko ima više onih koji vas vuku u provaliju", rekao je Mamić pa skrenuo na temu 'Šuker'.

"A Šuker je apsolutno čista devetka, kao što je bio i igrački centarfor, ja bi mu dodijelio i desetku, ali evo... devetka. Zato što sam ja na svoje oči i svi mi koji smo u vodstvu Saveza vidjeli što on znači tamo gdje se mi želimo pozicionirati, a to je Europa. Šuker nije, i ja sam to već jednom rekao, on nije iskusan poslovni čovjek kao ja, možda nije komunikator kao ja, ali više vrijedi u inozemstvu Šukerova vizit-karta nego pola Hrvatske. Prema tome, mi to jednostavno koristimo, tako smo se međusobno i organizirali, i podijelili, i ja samo mogu reći onima koji se silno trude srušiti Šukera, ili Mamića, ili Mamića i Šukera zajedno, 'uzalud vam trud svirači'. Ili kako kaže meni ona draga pjesma...", skroz se odobrovoljio Mamić i otpjevao pripjev hita jugoslavenske narodnjačke ikone Mitra Mirića:

"Ne može nam ni'ko ništa, jači smo od sudbine, mogu samo da nas mrze oni što nas ne voleee", opustio se gazda Dinama u studiju prepunom mladih nogometaša, a priključio mu se spontanim bek vokalom i vječno razgaljeni Breko.

Od 44. minute

Linker
24. svibanj 2024 00:05