SPEKTAKL NA ANFIELDU

Brendan Rodgers i Liverpool žele Manchester Unitedu preoteti četvrto mjesto

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 22. ožujak 2015. 11:53

Kada je sredinom prosinca doživio debakl (0-3) na Old Traffordu i produljio negativnu seriju, Brendan Rodgers nije mogao ni sanjati da će do sljedećeg rendez-vousa s Van Gaalom ostati neporažen.

Prije 100 dana, trenera Liverpoola zapljuskivao je val žestokih kritika, dio navijača već je priželjkivao smjenu, a u rukama je imao momčad u lošoj formi. Zima je, međutim, za “redse” postala proljeće: u 2015. su još uvijek jedina neporažena momčad Premier lige.

- Naš izazov je jasan. Želimo im preoteti poziciju, ući u Top 4 i ostati ispred njih - kaže Rodgers koji je u dvojbi hoće li u prvu postavu vratiti Gerrarda.

Kapetan je protiv Uniteda sigurna oklada; u posljednjih 11 utakmica zabio im je sedam golova.

- Borba za Top 4 sigurno neće završiti danas, nego će trajati do kraja sezone. No treba nam potvrda dobre forme - ponavlja Louis van Gaal.

Nizozemac je tijekom posljednjeg okršaja razgolitio Liverpoolove bokove, a praznine koje su iza sebe ostavljali braniči nemilosrdno su koristili Rooney, Mata i Van Persie. Iako je i Liverpool preko Sterlinga imao tri mrtve prilike, domaćine je čuvao čudotvorac De Gea.

- Fascinira me što je Rodgers cijelo vrijeme dosljedan sustavu 3-4-3. Tada se nisu baš snalazili jer su ga tek uveli i vjerojatno je baš to bio razlog poraza - kaže Van Gaal.

Linker
22. rujan 2024 12:01