TIZIANA FABI AFP
SLALVJE NERAZZURRA

BROZOVIĆ ASISTIRAO I DIRIGIRAO, LUKAKU ZABIJAO Derbi stratega ratničke reputacije pripao Conteu, Inter se vratio na vrh!

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 06. siječanj 2020. 23:46

Inter je slavio u večernjem derbiju na gostovanju kod Napolija, a hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović uspjehu milanske momčadi doprinio je asistencijom za drugi Lukakuov pogodak. Nerazzurri su pobijedili s 1:3 i tako vratili prvo mjesto na ljestvici koje je tijekom nedjelje nakratko preuzeo Juventus, a neumorni veznjak Vatrenih odigrao je cijeli susret.

Dvoboj dvojice trenera ratničke reputacije završio je trijumfom iskusnijeg Contea, koji na raspolaganju ima kvalitetniju i uigraniju momčad. Revanširao se Inter za poraz od 4:1 iz svibnja prošle godine i s optimizmom može čekati domaći ogled s Atalantom. Napoli je bez domaće prvenstvene pobjede od sredine listopada prošle godine, Gattusa čeka puno posla kako bi podigao momčad do pozicija koje vode u Europu.

Goste je u vodstvo doveo Lukaku nakon solo-prodora da bi poslije Brozovićeva dodavanja udarcem s ruba kaznenog prostora zabio i drugi gol. No, za njega najveće zasluge ipak ima domaći vratar Meret kojem je lopta prošla kroz noge. Nadu je Napolitancima vratio Milik krajem prvog dijela, ali nakon pogotka Martineza za 1:3 sve je bilo riješeno. Do kraja je još Insigne iz slobodnog udarca pogodio gredu...

Linker
04. svibanj 2024 07:29