REUTERS
STATISTIKA EURA

STRAŠNE BROJKE Samo je Ronaldo ispred Brozovića, a evo zašto i Darijo Srna treba igrati

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 16. lipanj 2016. 13:34

Sa šest udaraca prema turskom golu, što je bila trećina svih hrvatskih pokušaja na Parku prinčeva, Marcelo Brozović nakon prvog kola grupne faze Eura gleda u leđa samo Cristianu Ronaldu. Nezasitni i zasad neprecizni Portugalac jedini je potrošio više lopti - čak deset u prvoj utakmici.

Brozović dijeli drugo mjesto s Alabom, a Hrvatska s još četiri reprezentacije koje su imale 18 udaraca: Njemačkom, Španjolskom, Belgijom i Poljskom. Portugal je sa 26 šuteva uvjerljivo prvi, ali ni udarac na gol svake tri i pol minute nije im pomogao da slome hrabre Islanđane.

Iz nepregledne statističke džungle koju nude Uefa i Opta, izdvaja se i podatak da su Darijo Srna i Jevgen Konopljanka uputili najviše centaršuteva (5), a Luka Modrić dijeli treće mjesto po broju presječnih dodavanja suparnika - imao ih je pet.

Talijani su protiv Belgije pretrčali najviše od svih momčadi, gotovo 120 kilometara, dok je Hrvatska u toj kategoriji blizu začelja. Ipak, vodeći smo po broju uklizavanja (25, Srna, Perišić i Strinić po četiri). Najagresivnija momčad bila je Albanija sa 17 prekršaja, Španjolska i Portugal imali su najveći posjed lopte (67,3%), a Island je dobio najviše zračnih dvoboja (29). Mali je kuriozitet da je najuspješniji dribler zasad engleski bek Kyle Walker (6). J

Linker
20. travanj 2024 06:45