NJEMAČKA

Bundesliga bez spreja

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 28. rujan 2014. 13:13

I dok se ‘magični sprej’, kojim se obilježava udaljenost živog zida od lopte, udomaćio u mnogim europskim liga, pa i europskim kupovima, na bundesligaškim travnjacima ga nećemo tako skoro gledati. Premijeru je trebao doživjeti u osmom kolu, međutim, pao je na testu zbog nuspojava. - U Njemačkoj i Europskoj uniji sprej ne bi smio biti upotrebljavan jer nema dozvolu. U ovakvom obliku kao što je sada, niti ne bi smio biti upotrebljavan - rekla je Greta Dau, znanstvenica koja je ispitivala spomenuti proizvod.

A specifikacija na spreju odudara od stvarnosti, naime, doza sadrži 33% veću količinu nego je navedeno, a na boci nije ni označeno kako je proizvod zapaljiv. Osim toga, sprej, tvrdi se, izaziva i hormonalne promjene.

- To je problem jedino ukoliko si sadržaj istresete u usta ili oči - kazao je Andreas Klee, poduzetnik koji je ponudio proizvod Bundesligi.

Suci su zagrijani za proizvod, uvelike im olakšava posao, ali njemački zakoni su tvrdi i trebat će razriješiti spomenute probleme prije nego što će sprej zaživjeti i u Bundesligi.

Linker
17. svibanj 2024 21:41