OTKRIVEN MISTERIJ

Burić otkrio razlog zbog kojeg je veseli Ukrajinac morao napustiti Poljud!

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 07. listopad 2015. 17:52

Hajduk kao čuvena španjolska reprezentacija koja je pokorila svijet? Igra bez napadača? Kakav je to plan trenera Damira Burića, pokušao je saznati novinar magazina Naprid bili u pravom okršaju s Hajdukovim stretegom. Niste u pravu... bio je čest odgovor Burića, prava poslastica i za novinare i za novine. Evo što je, između ostalog, na kritike da nema napadača za Naprid bili rekao Burić:

- To mene ne zabrinjava jer na treninzima gradim igru na način da što više igrača sudjeluje u završnici akcije i da igra daje gol, a ne igrači. To će biti sve bolje i bolje kada sustav dovedemo do automatizma i ja se na te kritike baš puno ne osvrćem. Meni je puno bitnije da sam uspio posjed lopte na službenim utakmicama podići na 70 posto...A što se tiče špiceva. Možemo mi i o tome u detalje. Ohandza je za nas super pojačanje i jako dobar igrač što je već dokazao na utakmicama. Došao je u Hajduk s problemom zadnje lože gdje je naša liječnička služba tu ozljedu sanirala i izliječila.Kišu je istjecao ugovor i on je dobio ponudu s kojom se Hajduk nije mogao nositi.

Kada je odlazak Milevkog u pitanju, Burić je rekao:

- Znate, kod mene igrači svojim igrama sami sebe stavljaju u momčad, zacemenitanih nema. Milevski je morao otići jer jednostavno nije bio u stanju pratiti pripreme momčadi. Nije odradio pripreme u Austriji i Sloveniji, a kada je jedan tjedan konačno i bio s ekipom, odmah je konkurirao za Lokomotivu, a onda se opet ozlijedio - podsjeća nas Burić na svoju nogometnu filozofiju.

Linker
19. svibanj 2024 09:19