Screenshot: HRT
'OTVORENO' O KORUPCIJI U SPORTU

BURNA RASPRAVA U STUDIJU HRT-A Vrbanović napao Brlekovića nakon provokacije: 'Sad smo vidjeli tko je dno dna'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. lipanj 2017. 01:25

Na dan svjedočenja Luke Modrića i postupku koji se vodi protiv Zdravka Mamiča u HRT-ovoj emisiji 'Otvoreno' gostovali su Čedo Prodanović (Mamićev odvjetnik), Damir Vrbanović (izvršni direktor HNS-a i jedan od optuženih), Ivan Brleković (bivši dopredsjednik HNS-a), Dea Redžić (urednica rubrike Sport na Indexu) i prof- dr.sc. Dražen Lalić.

Brleković se prisjetio 3. srpnja 2015. godine kada je policija pokušavala privesti Mamića koji je tada bio na pripremama u Sloveniji.

"Čemu histerija kad je u Hrvatskoj dug put od pokušaja privođenja do pravomoćne presude", rekao je Brleković i osvrnuo se na Modrićevo svjedočenje koji je danas pred sudskim vijećem Županijskog suda u Osijeku promijenio iskaz.

"To što se on ničega nije mogao sjetiti ili nije sjetio nije mi ništa čudno. Jedino mu zamjeram što se ne sjeća kada je debitirao za hrvatsku reprezentaciju koja mu je toliko puno dala. A USKOK ako je bazirao optužnicu na izjavama Modrića i Lovrena, onda su imali diletantski pristup. Vjerujem da ipak nisu toliko naivni".

"Ovo je bilo očekivano za mene, nikakav šokantni preokret. Čak sam puno više očekivala od USKOK-a. Ono što sam ja vidjela od ugovora – ili su krivi i Mamić i Modrić ili nije nitko kriv", komentirala je Redžić.

Oglasio se i jedan od optuženika - Vrbanović.

"Tih aneksa ima i danas. Imaju ih i Dinamo, Rijeka, Hajduk, Osijek. To je praksa da se klub i igrač dogovore o mjesečnoj naknadi. Nažalost, u Hrvatskoj plaća ne zadovoljava apetite igrača pa se dogovore oko podjele novca od transfera – ovisno od kvalitete igrača. To je apsolutno legitimno. Igrač ima pravo dobiti taj novac".

Lalić je pak rekao: 'Trebao je doći Dinamov navijač jer je Dinamo koliko ja vidim jako oštećen i ja ne bih optužnicu tretirao olako. Treba im dati priliku da pokušaju nešto dokazati".

Mamićev odvjetnik Prodanović također se ubacio u raspravu: "Mamić je građanski ugovor s Modrićem sklopio dok nije bio u Dinamu. Znači nije nikako zlorabio svoj položaj u Dinamu".

Na samom kraju emisije Vrbanović je napao Brlekovića koji ga je ranije provocirao označivši ga i dalje drugim čovjekom hrvatskog nogometa iako je suočen s teškim optužbama.

"Danas smo saznali tko je dno dna. To su ovakvi sugovornici kao što je Brleković".

Linker
22. travanj 2024 07:40