Cropix/Ronald Goršić
PONOVITI FRANCUSKU 98'

ČAČIĆ U SN-u NAJAVIO EURO ZA PAMĆENJE 'Nisam ja pao s Marsa! Igrat ćemo puna srca i bit će razloga za slavlje!'

Piše: R. ŠolaObjavljeno: 14. svibanj 2016. 20:33

Izabrao je restoran Orkan, možda i zato da bi u njemu simbolično najavio uragan koji će uslijediti nakon što u ponedjeljak objav'i popis kandidata za Euro.

- Kakav god bio, mnogi će me prozivati - kazao je vrlo smireno Ante Čačić, izbornik i naš sugovornik.

Prozivat će ga Splićani jer će na popisu biti samo Lovre Kalinić, sretni neće biti ni Riječani jer tu je samo Vargić i to u statusu trećega golmana. Bio bi i Lešković, ali je zbog ozljede otpao. Društvo iz HNL-a tako će uglavnom zastupati Dinamo, Pjaca i Šifo su neupitni, a na popisu će od trojca Antolić, Rog i Ćorić biti barem dvojica, možda i sva tri. I koliko god se trudio to negirati, Ante Čačić sljedećih će nekoliko dana ponovno biti Mamićev izbornik koji konja veže tamo gdje mu gazda kaže.

Izborniče, koliko će igrača uopće početi pripreme za Euro? Znamo da ćete ih voditi 23, ali uvijek treba računati na moguće ozljede, da nam se ne ponovi Mađarska kada smo u Budimpeštu stigli s 12 i pol zdravih igrača.

- Na prvom popisu bit će 25 ili eventualno 26 igrača. Znamo da će Modrić i Kovačić kasnije biti priključeni, pa ih želim imati dovoljno za trening.