REUTERS
TKO ĆE U PRIJEVREMENU MIROVINU?

ČAK SEDMORICA ARGENTINACA NAKON SVJETSKOG PRVENSTVA VIŠE NEĆE IGRATI ZA REPREZENTACIJU? Debakl protiv Hrvatske ostavio traga na najveća svjetska imena

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. lipanj 2018. 11:20

Svjetski mediji ne prestaju izvještavati o fantastičnoj pobjedi hrvatske nogometne reprezentacije nad argentinskom, ili - preciznije bi bilo reći - o potpunom debaklu Argentine na ovome svjetskom prvenstvu. Počelo je mršavim remijem protiv Islanda, a čak ni najoptimističniji ne vjeruju u prolaz skupine nakon teškog poraza protiv naše izabrane vrste.

Argentincima preostaje "vaditi se" protiv Nigerije, ali će sve oči argentinske nogometne javnosti biti uperene i u utakmicu Hrvatska-Island jer sada više ne ovise sami o sebi.

Kompletna nacija osudila je kontroverznog izbornika Jorgea Sampaolija, a - osim opetovanih prozivanja njegovih upitnih liderskih kompetencija - najviše se u medijima spominje i moguća smjena generacije. Naime, čak bi sedmorica nogometaša trebala nakon ovoga prvenstva objesiti kopačke o klin, barem što se reprezentacije tiče.

Izvjesno je da zadnje minute u argentinskome dresu broje: Rojo, Banega, Mascherano, Di Maria, Aguero, a sva je prilika da će "u mirovinu" i Higuain te najveća zvijezda - Lionel Messi.

Brojna su nagađanja i kalkulacije ovih dana u južnoameričkim medijima, a sve će u konačnici zavisiti o posljednem kolu skupine D koji je na rasporedu u utorak 26. lipnja u 20:00 h. Za kraj, bitno je napomenuti da će se utakmice Argentina-Nigerija i Hrvatska-Island igrati u isto vrijeme.

Linker
20. travanj 2024 07:55