CROPIX

CARRILLO NAJAVIO PROMJENE UOČI GRADSKOG DERBIJA 'Govore mi da je Split u problemima, ja samo znam da su nas prošli put pobijedili'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 18. veljača 2017. 16:48

U prvom kolu nastavka prvenstva Hajduka očekuje derbi Sv. Duje, gostovanje kod Splita na Parku mladeži (nedjelja, 17 sati).

Dan prije susreta na presici u novinarskom salonu na Poljudu s novinarima se družio trener Hajduka Joan Carrillo.

- Dobar dan! Kako ste? - pozdravio je Carrillo novinare i snimatelje na hrvatskom jeziku, pa je uslijedio službeni dio.

Koga nećete imati na dispoziciji za derbi?

- Mjesec i pol dana smo se pripremali za ovaj susret i nastavak prvenstva. Ovo je derbi, čeka nas vrlo teška utakmica. Vrlo je važno da je momčad spremna za utakmicu i pobjedu. Respektiramo Splita, ali želimo pobjedu. Ne mogu još o sastavu, sutra u 16.30 sati će svi znati početni sastav – rekao je Carrillo.

U konkurenciji za prvi sastav nisu kartonirani Jefferson, Toma Bašić i Kožulj, te Terziev i Prtajin koji još nemaju pravo nastupa.

Kako vidite momčad Splita?

- Gledao sam ih u više susreta tijekom priprema. Sada imaju i novog trenera (nap.a. Bruna Akrapovića). Imaju jasnu ofenzivnu i defenzivnu ideju. Vrlo su obrambeno jaki. Imaju dinamične igrače, tehnički jake, različitih profila. Za ovaj susret nemaju na raspolaganju desnog beka (nap.a. Jurendića koji je kartoniran). Odlični su u tranziciji, na to moramo pripaziti – naglasio je Carrillo.

Carrillo
Duje Klaric / Hanza Media / Hanza Media

Što očekujete od drugog dijela sezone, kojim biste rezultatima bili zadovoljni?

- Znam klub, znam kakva su očekivanja navijača. Velika je to odgovornost za mene i za igrače. Iz dana u dan iz susreta u susret želimo igrati sve bolje i pobjeđivati. Sada želimo tri boda, pa u susretu protiv Istre 1961 na Poljudu opet želimo pobjedu. Želimo osvojiti što je moguće više bodova. Ne razmišljam toliko unaprijed, nego o svakoj utakmici zasebno. Ne razmišljam o pozicijama, trećem mjestu, drugom mjestu, prvom mjestu. Samo o idućem suparniku i kako ga pobijediti.

Ovo je prilika vašim momcima za uzvrat za eliminaciju od Splita u kupu jesenas, to im je dodatni motiv u ovom susretu?

- Nisam bio tada u klubu, ali gledao sam tu utakmicu. Split je vrlo inteligentno odigrao protiv Hajduka. Ostali smo u odnosu na tu utakmicu bez dva igrača, vratara i stopera (nap.a. Kalinića i Šimića). Split ima velike probleme, ni ne znam kakve sve, mnogi mi govore o tome. Ali gledao sam susret Split – Hajduk i Split je pobijedio 2:1. Meni je samo to važno.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE OVDJE!

Linker
13. svibanj 2024 02:28