Claudio Villa/Getty Images / Getty Images
TREĆI HRVAT U ATLETICU

ČEKA SE POTPIS, MILAN IZVUKAO DEBLJI KRAJ NA TRANSFERU KONTROVERZNOG VATRENOG Donosimo detalje transfera, Kalinić će opet na klupu!?

NOVI HRVAT U ATLETICU Nakon Marija Mandžukića i Šime Vrsaljka Diego Simeone u svojoj momčadi imat će još jednog igrača iz Lijepe naše
Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 08. kolovoz 2018. 10:30

Hrvatski napadač Nikola Kalinić sletio je utorak u 9.30 sati u Madrid kako bi prošao liječničko testiranje prije potpisivanja ugovora s madridskim Atléticom, izvijestio je dopisnik španjolskih novina AS iz Italije. U utorak, međutim, nitko u Madridu nije mogao potvrditi tu informaciju.

- Nemam nikakvu informaciju o tome - rekao je Juan Jose Anaut, glasnogovornik Atletico Madrida.

Glasnogovornik Milana, Fabio Guadagnini, nije odgovorio na upit kao niti Kalinićev zastupnik Tomislav Erceg. U ponedjeljak su dužnosnici dvaju klubova rekli da bi se transfer mogao realizirati ubrzo.

- Sporazum je gotovo zaključen, sve upućuje na dobar završetak", rekao je Leonardo Nascimiento de Araujo, sportski direktor Milana. On je to izjavio na novinskoj konferenciji povodom dolaska Paola Maldinija, bivšeg braniča, na mjesto klupskog direktora za strategiju i razvoj.

Iz Atletico Madrida, osvajača Europske lige, bili su rekli su "da bi sve moglo biti poznato u idućim satima".

- U ovome trenutku nemam više informacija. Sve je moguće no još uvijek ništa nije zaključeno - rekao je Atléticov glasnogovornik u ponedjeljak.

Ljetos je madridski klub napustio 34-godišnji napadač Fernando Torres koji je otišao u japanski Sagan Tosu a uskoro bi mogao otići i 31-godišnji francuski napadač Kévin Gameiro. Gamerio u nedjelju nije otputovao s momčadi na pripremnu utakmicu u Stuttgartu zbog bolova u mišićima.

Gameiro je blizu odlaska u Valenciju koja je ponudila 16 milijuna eura te dodatna dva milijuna ovisno o njegovom učinku. Atletico traži fiksnih 18 milijuna. Kalinić, koji je ljetos nakon utakmice s Nigerijom napustio hrvatsku reprezentaciju nezadovoljan statusom, u Atleticu bi bio zamjena napadačima Antoineu Griezmannu i Diegu Costi u formaciji 4-4-2. Gameiro i Torres su prošle sezone bili njihove zamjene te su odlučili otići kako bi igrali više.

Nikola Kalinić, 30-godišnji napadač, pridružio bi se tako momčadi koja ove godine namjerava osvojiti Ligu prvaka. Finale se igra u Atleticovom domu, stadionu Wanda Metropolitano, a klub je uspio zadržati najboljeg napadača Griezmanna unatoč ponudi Barcelone. Prošlu sezonu je završio na drugom mjestu u španjolskom prvenstvu iza pobjednika Barcelone a ispred Real Madrida.

Hrvatski napadač je, pak, u 41 utakmici za Milan postigao 6 golova a još šest puta je dodao za pogodak. Njegova tržišna cijena kreće se oko 14 milijuna eura, podatak je Transfermarkta, internetske stranice specijalizirane za transfere nogometaša.

Milan je posudio Kalinića prije godinu dana iz Fiorentine za 5 milijuna eura uz obvezu otkupa njegovog ugovora za 20 milijuna eura koja je nastala ovo ljeto. Rossoneri će u svakom slučaju izgubiti novac na Kaliniću, naime, cijena transfera u Atletico kreće se oko 15 milijuna eura, ali uštedjet će se na njegovoj plaći. Kalinić nije u nacrtima Gennara Gattusa, pogotovo nakon što je na San Siro stigao Gonzalo Huigain. Tako će kolonija Hrvata u Milanu biti manja za jednog igrača, u dresu Milana ove će sezone svoju sreću traži Ivan Strinić i Alen Halilović.

MANDŽUKIĆ U ATLETICU

43 utakmica

20 pogodaka

5 asistencija

14 žutih kartona

1 trofej

VRSALJKO U ATLETICU

54 utakmice

1 pogodak

7 asistencija

10 žutih kartona

1 crveni karton

1 trofej

Linker
26. travanj 2024 20:18