Chris Brunskill/Getty Images / Getty Images
NOGOMETNA NEDJELJA

ČETIRI POSLASTICE U ČETIRI DRŽAVE Od sudara starih 'neprijatelja' do klasika na San Siru! Pogledajte kakvi nas danas sve spektakli očekuju

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 11. studeni 2018. 13:13

Nogometna nedjelja donosi četiri poslatice u četiri države, šteta samo što se neke međusobno vremenski poklapaju.

U popodnevnom terminu (17 sati po hrvatskom vremenu) CSKA će odmjeriti snage sa Zenitom, pri čemu će gotovo sigurno na travnjaku biti Nikola Vlašić, najbolji moskovski igrač ove sezone, dok će pola sata kasnije (17.30) vrijeme u Manchesteru stati zbog gradskog derbija na Etihadu. I novog obračuna Josep Guardiola vs. Jose Mourinho. Sudar je to dvaju starih ‘neprijatelja’, Pepa kao inovatora igre (Barcelona, City) te Portugalca kao glavnog protagonista kontraškog, tzv. reaktivnog nogometa.

Reuters / Carl RecineLivepic
REUTERS

Građani i Crveni vragovi u derbi ulaze s različitih pozicija u kontekstu forme. Iako se United podigao u izvedbama u odnosu na prikazano prije otprilike mjesec dana, vjerojatno Mourinho ni sam ne zna kako i zašto je pobijedio u Torinu u srijedu. A City je jednostavno... City. Stroj koji melje. I plijeni igrom. Inače, gostima se oporavio Lukaku, dok domaći ne mogu računati na Kevina de Bruynea.

U Grčkoj je, pak na rasporedu sudar Olympiacosa i Panathinaikosa (18.30). Uvijek je do to dvoboj visokih tenzija, bez obzira što Olympiacos ove sezone ne briljira, dok je Panathinaikos već duže vremena daleko od slavnih dana.

Soccer Football - Serie A - Juventus v Lazio - Allianz Stadium, Turin, Italy - August 25, 2018  Juventus' Mario Mandzukic celebrates scoring their second goal with Cristiano Ronaldo   REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca

Sudar na San Siru

U večernjem terminu startaju Milan i Juventus na San Siru (20.30). Gattuso je nanizao tri prvenstvene pobjede (Sampdoria, Genoa, Udinese) te doteglio Rossonere do četvrte pozicije, a Bianconeri su jedina neporažena momčad Serie A s deset pobjeda te jednim remijem (Genoa). Može li tako ostati i nakon derbija na Meazzi?

- Oni su najbolja momčad u Europi uz Barcelonu, ali budite sigurni da se nećemo predati bez borbe - kazao je trener Milana, koji ne može računati na Bigliju, Musacchija i Caldaru, dok su Cutrone, Kessie te Higuain upitni. Allegri nema problema s ozljedama.

Linker
06. svibanj 2024 22:43