Tom Dubravec / CROPIX
ZADAR - SPLIT 1-1

Ćiri Blaževiću i sreća okrenula leđa, Splićani mu oteli pobjedu u 91. minuti!

Piše: Bernard PalekaObjavljeno: 12. prosinac 2014. 21:24

Oprez je majka mudrosti! Tako su se i jedna i druga momčad držale pomalo oprezno nekih 15 – ak minuta, nitko nije želio ući u visoki rizik, a glavni je razlog tomu bio teren, šarena neravna i mekana podloga sačinjena od blata i nekoliko krpica trave.

Logično da pod takvim okolnostima nitko nije mogao zapasti u umjetnički trans i malo – pomalo obje su momčadi nastojale tzv. preskakanjem igre doći do nekakve situacije koja bi se dala iskoristiti na štetu suparnika. Prva zanimljiva i spomena vrijedna bila je akcija Zadra u 15. minuti, jedna vrsta kontranapada koji je rezultirao Pešićevim ubacivanjem povratne lopte, a nju je pomalo nespretno zahvatio Vidović i sledio se jer je u početku svoje putanje išla prema okviru Splitovih vrata.

Na sreću gostiju, tek je za nekoliko centimetara prohujala pokraj desne vratnice i otišla izvan igrališta. Na drugoj je strani uzvratio Cikaleshhi izvrsnim udarcem s nekih 20 metara, no domaći je vratar Gluić bio na oprezu i sjajnom intervencijom spasio vrata. Iako je potom Split u pravilu držao kontrolu nad loptom, ipak je Zadar imao dvije dobre situacije kad je mogao povesti. U 23. minuti Banović je ubacio loptu u kazneni prostor gostiju, a tek za centimetar – dva ona je pobjegla (blato!) Ikiću koji joj nije stigao promijeniti smjer. Sljedeća prilika Zadra za vodstvo bila je u obliku kaznenoga udarca. Skrivio ga je Radotić koji je u svom kaznenom prostoru srušio Pušića. Izvođač je bio Buljat, odlučio je da neće pucati svom snagom, poslao je loptu poluvisoko u lijevu stranu, a Zagorac je njegovu namjeru pročitao i obranio.

Zadrani su drugo poluvrijeme otvorili pritiskom na suparnika, unijeli su pomutnju u Splitov kazneni prostor i odmah im se stvorila lijepa prilika koja je i iskorištena. Ostvarenu prednost Zadar je nastojao čuvati spojivši prilično visoku razinu borbenosti i pokretljivosti i uglavnom je uspijevao. Iako, Split je imao svoje intervale kad je držao loptu, išao pritiskati i s lijeva i s desna, kroz sredinu: Zadrane je i dalje pratila nevolja jer je poslije Hrgovića prisilno zamijenjen i Buljat, u oba navrata ušli su nedovoljno zagrijani igrači (Viduka i Ješe), ali su pokušavali hrabrost održati do kraja. Splićani, pak, gotovo da su ostali praznih ruku, no nasmiješila im se malo i sreća u vremenskoj nadoknadi pa su izjednačili i izbjegli poraz.

Golovi

1:0 Jerbić (47)

Sura je odličnom loptom probio suparičku obranu, Banović došao do lopte i ubacio povratnu na nekih pet, šest metara, a Jerbić sve nadskočio i preciznim udarcem glavom pogodio desni kut.

1:1 Bagarić (90)

Naizgled banalna situacija, lako rješiva za obranu, ali vrag ne spava. Erceg je uspio asistirati Bagariću, a on iz blizine nogom pogodio za izjednačenje

Linker
07. svibanj 2024 03:55