KARIZMATIČNI TRENER

Ćiro Blažević u svom stilu: 'Ako pobijedimo Brazil, onda mogu i umrijeti'

Piše: HinaObjavljeno: 08. prosinac 2013. 17:41

Ako pobijedimo Brazil u prvoj utakmici Svjetskog prenstva, onda mogu i umrijeti, kazao je u svom stilu bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević u Splitu.

On je izjavio kako je veliki optimist uoči sraza s Brazilom 12. lipnja 2014. godine u Sao Paolu, te da je spreman i umrijeti ukoliko u tom ogledu Hrvatska slavi.

- Koncentrat talenta u hrvatskoj reprezentaciji je takav da možemo pobijediti čak i Brazil i onda ja mogu umrijeti. Garantiram da nas Brazil neće pobijediti - rekao je Blažević na današnjoj tribini u splitskom HNK u povodu 14. obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Blažević je istaknuo kako ima povjerenje u izbornika Niku Kovača koji će znati podstaći patriotski naboj kod naših reprezentativaca, a uspjeh na SP-u bi ponovno ujedinio Hrvate. Hrvatski nogometaši, po Blaževiću, imaju poseban vic u igri koje druge zemlje nemaju.

- Naše djedove i pradjedove su okupirali Austrougari i Turci, te su oni morali tražiti neki vic da bi egzistirali, a taj se vic genetskim kodom prenio na naše današnje mladiće i zato oni u igri imaju jedan specifičan vic - zaključio je Blažević.

Linker
16. svibanj 2024 13:31