Cropix/Ronald Goršić
PROŠLE SU KARAVANE?

ĆIRO O POVIJESNOJ PRESICI 'Mamić nikad neće bit' što je bio! Laj'o sam protiv njega, ali više mi ne pada napamet'

Odlazak Zdravka Mamića s funkcije Dinamovog izvršnog predsjednika prokomentirao je i Miroslav Ćiro Blažević, Mamićev kum, bivši suradnik, ali i dugogodišnji kritičar.
Piše: Tihomir HrgaObjavljeno: 09. veljača 2016. 21:14

Zdravko Mamić više nije izvršni predsjednik Dinama. Uzeo je funkciju 'klupskog savjetnika i na presici progovorio o 'neviđenom političkom progonu', uspoređujući svoj slučaj sa slučajem 'Sanader'. Kako ste vi doživjeli njegov današnji nastup u Maksimiru?

"Teška je ovo situacija, sine moj, tu nema dvojbe. Meni je svakoga žao, da ti budem iskren. Ja sam laj'o protiv Mamića, ali sad neću i nije mi na kraj pameti. Jer smo mi takvi, znaš... Kad netko valja onda ga dižemo, a kad je prilika da ga gazimo, onda ga svi gaze. Ja nisam pobornik gaženja, čak kad bi sad mog'o, ja bi mu pomog'o".

Je li po vama ovo povlačenje na poziciju klupskog savjetnika samo taktika, ili smo danas zaista vidjeli jednu povijesnu presicu na kojoj je Zdravko Mamić pritisnut brojnim optužnicama prvi put pokazao slabost i nagovijestio možda čak i odlazak iz nogometa?

"Mamić više nikad neće bit' ono što je bio. Tu nema dvojbe, htio on to ili ne, jer ovo su sve stvari koji ti uzimaju veliki postotak autoriteta i vjerodostojnosti. Tako da ja ne mislim da je ovaj njegov potez folklor ili igrokaz. Ne! Ne, to je tako, to je to".

Mamić je presicu zaključio najavom da će Dinamo i sljedećih deset godina biti prvak. Uz ono poslovično - 'svaka čast Hajduku i Rijeci'...

"Ma treba znat odvagat' njegovu jednu priču i onu drugu. Ovo u nogometu ne može nitko obećat' osim njega. Kad je rekao da će deset godina bit' prvi, i nije moglo bit' drugačije jer je sve im'o pod kontrolom. E, ali sad više neće imat' sve pod kontrolom. I bojim se da već ove godine neće bit prvi", rekao je slavljenik Ćiro i zaključio rečenicom:

"Ma pusti me sine, nisam baš u formi. Danas mi je rođendan pa sam sav jadan".

Linker
02. svibanj 2024 10:29