REUTERS/Paul Hanna
ŠTO NAS OČEKUJE?

ČITAVI SVIJET ZANIMA KOJEG ĆE KAPITALCA DOVESTI REAL MADRID, ALI JEDAN SIGURNO DOLAZI Nakon što je 'izgubio' Ronalda, dolazak zvijezde je neizbježan

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. srpanj 2018. 19:36

Prodaja Cristiana Ronalda u Juventus mogla bi pokrenuti lančanu reakciju u nekolicini velikih europskih klubova. Jasno je da nakon dvije godine bez velikih transfera i odlaska najveće zvijezde Real Madrid ovog ljeta jednostavno mora reagirati i dovesti zamjenu za Portugalca, a u posljednje vrijeme u tom kontekstu najčešće se spominje Eden Hazard.

Kapetan Belgije odigrao je odlično na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, gdje je još jednom potvrdio visoku klasu. Sa Chelseajem ima ugovor još dvije godine, ali ljetos je u nekoliko navrata ponovio kako ne bi imao ništa protiv odlaska u Madrid. Naglašavao je kako je Real veliki klub i san svakog nogometaša, a na Stamford Bridgeu se očito već zasitio te je poželio okrenuti novu stranicu u svojoj karijeri.

Usmeni dogovor

- Nakon Svjetskog prvenstva mogu odlučiti hoću li ostati ili otići, ali Chelsea će donijeti konačnu odluku. Ako će me htjeti pustiti, zna se koje je moje željeno odredište - rekao je Hazard.

Spominju se visoki iznosi odštete koju bi Real bio spreman platiti, od 150 do 200 milijuna eura, ali novi Chelseajev menadžer Maurizio Sarri ne želi se olako odreći najboljeg igrača.

Soccer Football - World Cup - Third Place Play Off - Belgium v England - Saint Petersburg Stadium, Saint Petersburg, Russia - July 14, 2018  Belgium's Eden Hazard celebrates with a medal after the match    REUTERS/Toru Hanai     TPX IMAGES OF THE DAY
REUTERS/Toru Hanai

- Hazard je igrač visoke klase, mislim da je među dva-tri najbolja europska nogometaša. Volio bih se zabavljati s njim tijekom sezone, to bi značilo dobre rezultate i borbu za trofeje. Nadam se da će Hazard pod mojim vodstvom uspjeti napredovati, iako je to teško s obzirom na to da je već sad na vrlo visokoj razini - izjavio je Sarri. Prema nekim izvorima, Hazard je već postigao usmeni dogovor s Realovim čelnicima, a predsjednik Florentino Perez dao je znakovitu izjavu:

- Imamo sjajnu momčad koja će biti pojačana fantastičnim igračima.

Iako je vratar Keylor Navas branio na visokoj razini te je među najzaslužnijima za osvajanje treće uzastopne Lige prvaka, Perez i dalje želi dovesti novog čuvara mreže. David de Gea bio je velika želja, no on ostaje u Man. Unitedu, pa je sad fokus na najboljem vrataru Svjetskog prvenstva Thibautu Courtoisu.

Jasno, i za njega bi trebalo posegnuti u blagajnu i platiti Chelseaju popriličnu odštetu, ali za Kraljevski klub novac ne bi trebao biti problem. Navodno je taj transfer blizu realizacije, odšteta bi trebala iznositi oko 40 milijuna eura. Problem je jedino u tome što Chelsea mora pronaći odgovarajuću zamjenu, s obzirom na to da Brazilac Alisson ide u Liverpool, a na oku im je Milanov Gigi Donnarumma.

Osim Belgijaca, Realu je zanimljiv i jedan Brazilac. Naravno, riječ je o Neymaru, koji je prošlog ljeta Barcelonu zamijenio Paris Saint-Germainom u rekordnom transferu od 222 milijuna eura. Međutim, jasno je da Neymar u Parizu baš i nije presretan, no čelnici kluba s Parka prinčeva već su nekoliko puta izjavljivali da Brazilac i dalje ostaje njihov član.

I Neymar u igri

Bit će zanimljivo vidjeti koje će želje Perez uspjeti realizirati, no očito je da će ovog ljeta barem jedan ‘kapitalac’ sletjeti na Bernabeu. Neymarova cijena? Prava sitnica; nagađa se da bi Real za njega mogao potrošiti i do 340 milijuna eura...

Na Realovoj meti bio je i engleski napadač Harry Kane, no teško da će njega Tottenham pustiti. Što se ostalih potencijalnih velikih ovoljetnih transfera tiče, jedan od njih mogao bi realizirati poljski golgeter Robert Lewandowski. On je još prije SP-a preko svog agenta poručio da se zasitio Bayerna i da traži novi izazov, a povezuje ga se s Manchester Unitedom i Chelseajem. Iz Bayerna bi i Thiago Alcantara, i njega želi Jose Mourinho, no španjolskom veznjaku bio bi draži povratak u Barcelonu.

Linker
03. svibanj 2024 12:17