AP
STRAH OD BALOTELLIJA

............................................................................................

Piše: Maja RadmanObjavljeno: 30. lipanj 2012. 20:37

Reprezentacije Španjolske i Italije zaslužile su finale Eura - ustvrdio je španjolski izbornik Vicente del Bosque koji se još jednom morao braniti od kritika: - Naš stil nije dosadan, to je jednostavno naš stil.

Izbornik je u susretu s medijima uoči finalne utakmice analizirao put koje su obje reprezentacije prešle u dosadašnjem dijelu Eura te istaknuo:

- Italija je povijesno spremna za novi pothvat. Stvorila je jaku, ujedinjenu ekipu, momčad koja je više od reprezentacije.

Balotelli je u polufinalu protiv Njemačke ostavio sliku od koje se ledi krv u žilama. Španjolski navijači se boje da će njegov zastrašujući mentalitet zavezati noge španjolskim nogometnim estetima.

- To je superkompletni igrač, brz, tehnički kvalitetan, zna driblati i igrati glavom- odaje mu priznanje Del Bosque.

Iako to nikad otvoreno ne priznaje, izgleda da ga kritike ipak bole:

- Godinama nam se predbacivalo da nemamo nikakav stil. Sad kad ga imamo opet ne valja. U nekim trenucima utakmice djeluje kao da samo želimo imati loptu, ali nije tako. S loptom u posjedu tražimo rješenja, put, presudno otvaranje. To je naš stil kojem sve zahvaljujemo.

Istovremeno, utjehu nalazi u tome da je u istom položaju kao i svi njegovi koloege:

- Nema trenera kojeg ne kritiziraju, čak i onog koji pobjeđuje.

Vicente del Bosque je čovjek od principa. S obzirom da se Italija i Španjolska po drugi put sreću u ovogodišnjem izdanju Eura (prva utakmica završila je 1:1) nije mu teško po tko zna koji put ponoviti da mu nije žao što uz pomoć Hrvatske nije Italiju izbacio kad su to mogli dogovorom u skupini. Bilo bi to nemoralno, tvrdi.

Od izbornika se nije moglo doznati mnogo više. Ni kako planira postaviti igru, ni sprema li kakvo iznenađenje, ni je li ga prva utakmica poučila pa će sada promijeniti taktiku. Del Bosque smatra da izgubiti u finalu ne bi bio neuspjeh nego samo dokaz da je protivnička momčad bila bolja.

- Ovo je samo sport. Treba naučiti gubiti.

Ostao je dosljedan, diskretan i srdačan, ali neprobojan. Jedino je njegov pomoćni trener, Toni Grande, kazao da već imaju definiran sastav i da nemaju nikakvih dvojbi oko toga tko će zaigrati od početka.

Linker
20. svibanj 2024 21:09