AFP
SPORNI RAZLAZ

Clarence Seedorf će tužiti Milan na sudu: ‘Zaslužujem još pet milijuna eura’

Žalosno je vidjeti kako tamnoputi treneri ne mogu dobiti posao u nogometu, kaže bivši reprezentativac ‘oranja’
Piše: ArhivaObjavljeno: 19. rujan 2014. 19:54

Clarence Seedorf nije završio svoje poglavlje s Milanom. Iako bivšeg nizozemskog reprezentativca na San Siru nema već tri mjeseca, s bivšim bi se poslodavcima uskoro mogao sastati u sudnici.

Loši rezultati

Legendarni igrač “rossonera” bio je trener svega četiri i pol mjeseca kada mu se početkom lipnja klub zahvalio navodeći kao razlog loše rezultate. Talijanski klubovi nakon prijevremenog otkaza trenerima imaju običaj isplatiti ostatak ugovora (ili dio, ovisno o klauzuli), no Milan i Seedorf očito nisu pronašli zajednički jezik.

Prema pisanju Gazzette dello Sport, Seedorf smatra da zaslužuje cijeli iznos od pet milijuna eura, koliko bi mu pripalo prema ugovoru sklopljenom do lipnja 2016. godine. Jedini čovjek koji je Ligu prvaka osvajao s tri različita kluba (Ajax, Real, Milan) ne želi bivšem klubu ostaviti ni centa.

- Nadamo se prijateljskom rješenju koje bi zadovoljilo obje strane, ali naš posljednji sastanak nije prošao baš najbolje. Kako sada stvari stoje, postoje velike šanse da ćemo ih tužiti - potvrdio je Seedorfov odvjetnik Tiziano Treu, inače bivši ministar rada u Prodijevoj vladi.

Talijanski mediji tvrde da bi do kompromisa lakše došlo kada bi Seedorf pronašao novi angažman, no Nizozemac je trenutno i dalje nezaposlen. Upravo se prije nekoliko dana na Uefinoj konferenciji u Rimu požalio na nedostatak tamnoputih trenera u nogometu.

- Žalosno je vidjeti tako mali broj crnih trenera. Od igrača moje rase koji su se umirovili, koliko ih je ostvarilo uspješnu trenersku karijeru? Nažalost, čini se da vlasnici klubova boju kože uzimaju kao jedan od parametara pri zapošljavanju - ustvrdio je 38-godišnji stručnjak.

Pravilo rukovanja

Seedorf kaže da su mnogi njegovi kolege “otvorili vrata drastičnim rješenjima”, ali ona se i dalje ne naziru. Potaknuo je Uefu da u nogomet uvede i pravilo rukovanja nakon utakmice, kako bi se pojačao sportski karakter i igračima usadilo načelo fair-playa.

- Fiorentina je to neko vrijeme radila, a onda su odustali od ideje, ne znam zbog čega. To bi trebalo biti obavezno, kao u ragbiju, jer mijenja psihološki pristup igri. Bila bi to kulturna evolucija i edukacija za sve gledatelje - zaključio je bivši igrač i trener Milana.

Linker
18. svibanj 2024 11:24