Ronald Gorsic / CROPIX
MODRI DRAGULJ

Ćorić još 5 godina u Dinamu: 'Bolji je igrač od Modrića i Kovačića u tim godinama'

Presudila je veličina Dinama i činjenica da su bili korektni prema meni. Ja sam sa 17 godina u prvoj momčadi i to nije mala stvar, rekao je najveći talent Dinama
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 16. travanj 2015. 13:14

Dugo su u Dinamu strepili. Kako se približavao 18. rođendan Ante Ćorića, nervoza je bivala sve veća. Hoće li maksimirski dragulj ostati u Dinamu ili će i njega zahvatiti ‘sindrom Murić’ pa će iskoristiti Fifin pravilnik i raskinuti ugovor? A nije da prilika nije bilo!

Htjeli Ćoriće izuti iz cipela

Saznajemo kako je prije samo nekoliko dana jedna elitna europska menadžerska agencija ponudila uvjete i svotu od koje se obično pada u nesvijest. Mamićevom terminologijom, netko je obitelj Ćorić pokušao ‘izuti iz cipela’. No, glatko su odbijeni jer su Ćorići sjeli za stol i donijeli zajedničku odluku; Ante ostaje u Dinamu. Posljednja dvojba otklonjena je u srijedu kada je Ćorić potpisao ugovor koji će ga sljedećih pet godina vezati uz ‘modri’ dres.

- Presudila je veličina Dinama i činjenica da su bili korektni prema meni. Ja sam sa 17 godina u prvoj momčadi i to nije mala stvar.

Bolji od Luke i Kove

Ponašaju se lijepo prema meni i procijenio sam kako je najbolje ostati u Maksimiru - kazao je Ante Ćorić.

Vidno uzbuđen, birao je riječi kojima bi opisao svoje osjećaje.

- Ma ne mogu opisati sreću i ponos koje osjećam u ovom trenutku. Ostvario sam dječački san i sada je sve na meni, da se dokazujem u svakoj utakmici koja slijedi.

Bila je to melodija za uši Zorana Mamića koji također nije skrivao veselje ovakvim raspletom cijele te priče.

- Hvala obitelji koja nam je ukazala strašno povjerenje i predala nam svog sina u ruke da se brinemo o njegovoj karijeri. Zadovoljni smo što imamo kalibar Ante Ćorića u Dinamu i ovo je pokazatelj svima koliko se Dinamo voli i respektira - naglasio je Zoran Mamić.

Inače, trener Dinama idealni je sugovornik po pitanju usporedbe Ćorićeva talenta s onima Matea Kovačića i Luke Modrića.

- Ja sam još na lanjskim pripremama rekao kako je Ante korak dalje od Luke i Kove u tim godinama. No, dalek je put od talenta do igrača i samo na Anti je odgovornost da to potvrdi. Ne sumnjam u njegovu želju, htijenje i karakter. On je svjestan dužine tog puta i siguran sam da neće posustati kada naiđe na poteškoće - stav je trenera Dinama koji se osvrnuo i na prvu seniorsku godinu Ante Ćorića. Bilo je tu puno utakmica, ali i doziranja minutaže u posljednje vrijeme.

Respekt u pregovorima

- Možda je dojam takav, ali ga ne šparamo. Prošao je teške pripreme i minutaža je sasvim dovoljna.

I Mamić se osvrnuo na tu sveprisutnu bojazan oko eventualnog odlaska preko granice.

- Najjači klubovi svijeta su se raspitivali, a kuloarske priče često su nudile nove opcije. U tim trenucima uzdao sam se u respekt koji sam osjetio u razgovorima. Jer, sve što je bilo dogovoreno do tada je ispoštovano - završio je Mamić.

Linker
08. svibanj 2024 06:19