Ronald Gorsic / CROPIX
MLADA ZVIJEZDA

Ćorić odbio Borussiju (D) i Everton: Milijune će dočekati kao idol navijača Dinama

Mamić je priznao da je drhtao jer je 14. travnja, kada je Ante proslavio 18. rođendan, bio dan D. Mogao je odšetati iz Dinama, poput Murića, zaraditi ozbiljan novac
Piše: Tomislav ŽidakObjavljeno: 19. travanj 2015. 10:16

Vijesti koje dopiru do ušiju uglavnom nisu točne!

Tako je Z agrebom protutnjala vijest da je u cafe Play off u Središću, čiji je vlasnik Miljenko Ćorić, dan nakon 18. rođendana sina Ante svratio Jorge Mendes, najpoznatiji svjetski menadžer, naručio kavu i želio platiti čekom na pet milijuna eura. Kava košta osam kuna, a Mendes je galantno rekao: “Zadržite ostatak, ali me upoznajte s vlasnikom bara”.

Zdravko je drhtao

Tako bi izgledao uvod u romansiranu biografiju Ante Ćorića, ali ne mogu, poput nekih kolega, reći - fućkaš činjenice. Jer, nije u Play offu bio Mendes (ili je diskretno sjedio za susjednim stolom), nego agenti menadžerske agencije iz Londona. I nisu bacili ček na pet milijuna eura, nego tri karte za London gdje su namjeravali potpisati ugovor o nogometnom skrbništvu nad najnadarenijim Dinamovim nogometašem.

Za četiri milijuna. Mamić je priznao da je drhtao jer je 14. travnja, kada je Ante uz tamburaše i baklje proslavio 18. rođendan, bio dan D. Mogao je elegantno odšetati iz Dinama, poput Murića, zaraditi ozbiljan novac, bilo u Borussiji (d), bilo u Evertonu čiji je gost nekoliko dana bio i tata Miljenko. Dugo je razgovarao s trenerom “karamela” Martinezom koji mu je ponudio angažman uz garancije da će dobiti više minuta nego u Dinamu. Međutim, Ćorić je kazao: “Moj san je ispunjen dolaskom u Dinamo, a novac neće pobjeći...” I od karamela ima slađih bombona.

Ćorića smo upoznali kao devetogodišnje čudo od djeteta u Zagrebu kada je, poput žonglera, izvodio nevjerojatne trikove loptom. Dan nakon 18. rođendana potpisao je petogodišnji ugovor s Dinamom i Mamić nije škrtario.

- Čuli smo iz Njemačke glasine da će Ante već na ljeto napustiti Dinamo. Ništa od toga nije točno, želimo u Maksimiru ostati barem dvije godine.

Za razliku od nekih drugih očeva, Miljenko Ćorić, nije potrčao za prvim milijunom, nije se ukrcao u “noćni vlak za Lisabon”. Vidio je kako se teško probijaju Halilović, Pašalić, Jedvaj, Kramarić, profesionalizam ima sjajno lice, ali i brutalno naličje.

Odlučio se za manji novac i za sazrijevanje u Dinamu gdje bi trebao postati idol navijača. Ima sve predispozicije da postane zvijezda poput Cice, Mlinarića, Bobana, Nike Kranjčara, Modrića - izuzetno je nadaren, komunikativan, sav u nogometu, iako ne treba očekivati da će odmah postati lider. Ali, uz komplimente Machadu, jednoj od rijetkih dobrih kupovina, Ćorić mora biti vertikala, igrač oko kojega će se graditi igra. Ćorić, Pjaca, Olmo i dokazani Ademi i Fernandes.

Ćorići nisu bili lakomi

Pohlepa za novcem i sjajne fasade klubova često su smrtonosne. U Barceloni je primjer zabluda Bojan Krkić koji je od wunderkinda postao gotovo igrač u prosječnom premierligašu zvučnog imena Stoke. Obitelj Ćorić nije bila lakoma. Ne treba lamentirati o neizmjernoj ljubavi prema Dinamu, tu dionicu ćemo prepustiti izvršnom predsjedniku, odluka o ostanku je pametna, bez obzira na bahate goste iz Londona koji kave “plaćaju čekom od pet milijuna eura”. Ovdje će Ćorić biti blizu nacionalne momčadi i ne sumnjam da će biti na Kovačevu popisu za EP. I da će dosegnuti popularnost Nike Kranjčara, jedne od najvećih Dinamovih pogrešaka.

Ako bude tako, budite sigurni, Jorge Mendes će jednoga dana doći u Play off, ali “tringeld” za kavu bit će malo veći od pet milijuna. Ali, dok će se seńor Jorge baviti svojim zvijezdama, Ronaldom i Mourinhom, Zagrepčani će moći uživati u majstorijama Ćorića, jednog od predvodnika novog Dinamova mladog vala.

Linker
19. svibanj 2024 22:29